Skip to content

Maandelijks voorzien we jou van inspiratie voor jouw volle maan ritueel. Je kan volledig zelf kiezen wat je gebruikt en hoe je alles toepast. Bij Heksen Dragen Sneakers geloven we in een vrije, spirituele beleving die voor jou werkt. Volle maan is een ideaal moment om spiritueel werk te doen. Je kan dit doen op de volle maan zelf of een paar dagen ervoor of erna.

De volle maan in maart wordt de Wormmaan genoemd. Het lijkt een ietwat onaantrekkelijke naam, maar ze kondigt het ontwaken van de natuur aan na een lange winterslaap. Deze volle Wormmaan komt bij ons, in het noordelijk halfrond, voor rond de lente-equinox. De grond begint te ontdooien, het wordt warmer en daardoor komen de regenwormen tevoorschijn. In de wereld zijn er ongeveer 6.000 soorten regenwormen. Een groot deel van hen dient als voedsel voor roodborstjes, merels en andere lentevogels. Een andere toepasselijke benaming voor deze laatste volle maan van de winter is Lentemaan. Het stralende licht en de bloeiende energie van Ostara, de godin van de Lente, is voelbaar.

Deze thema’s zullen dan ook terug aan bod komen in het ritueel. Veel plezier and happy full moon!

Intentie:

Vier het daglicht en het ontwaken van je lichamelijke energie.

Ik ben verankerd en verbonden met Moeder Aarde.

emma-gossett-B645igbiKCw-unsplash

Paasboom

De lente inluiden doen we deze keer niet met een kruid, maar met bloemen. Deze prachtige narcissen kunnen de eerste kleur brengen op je altaar of in je huis. Of ter voorbereiding naar Ostara kan je al een paasboom maken met de takken van een krulhazelaar of salixtakken.

kalineri-Q5SEqVCmmF8-unsplash

Journaling inspiratie

Gebruik deze vragen om in je journal dieper connectie te maken met jouw stem. Schrijf de vraag bovenaan je blad op en schrijf neer wat er in je opkomt, zonder te oordelen of jezelf te filteren. 

 • Op welk moment scheen de zon letterlijk?
 • Van wie kreeg je een lief bericht deze week?

Gegrond

Voor ons altaar kunnen we het begin van de lente vieren met het binnen brengen van de vruchtbare aarde. Laat het element aarde vertegenwoordigd zijn op je altaar door een potje aarde of zand. Je kan ook een plant gebruiken. Gebruik rode of aarde tinten om de aarding te symboliseren van waaruit je terug gaat groeien.

Je kan er ook voor kiezen om een nieuw plantje te planten.

 

annie-spratt-gXQCELcnI2U-unsplash

Energie opladen

Deze volle maan gaat over ontwaken en nieuwe energie vieren. Ook onze chakra’s kunnen een extra boost gebruiken en mogen eens wakker geschud worden met nieuwe energie. Gebruik daarom een opaal steen om je chakra’s energie te geven. Je kan de steen op al je chakra’s plaatsen om ze een voor een wakker te maken of er eentje rond je nek dragen.
Vergeet niet je kristallen op te laden in de volle maan.

sixteen-miles-out-SwiYNN28mug-unsplash

Ritueel

We hebben ons de afgelopen maanden teruggetrokken in een wintercocoon en nu is het tijd om mee te ontwaken met de natuur. Om je verbonden te voelen met je fysieke lichaam en je eigen energie dien je de wortelchakra (root) te ondersteunen. Probeer jezelf te aarden.
Dit kan makkelijk door:

 • rode kousen of rood ondergoed te dragen
 • in de ochtend met blote voeten in het gras te wandelen
 • je planten te verzorgen
 • in de vlinder-houding tot rust te komen

Elke chakra resoneert met een kleur, de wortelchakra wordt weergegeven door rood (niet oranje 😉). Voel hoe jouw energie reageert op de volle maan: of je nu onrustig bent of je in sync voelt met haar vibe. Neem de tijd om stil te staan en maak geen overhaaste beslissingen.

fuu-j-vT7fYd01kT4-unsplash

Benodigdheden

 • Een rood kledingstuk
 • Rookkwarts of toermalijn
 • Gember of rozemarijn-olie
 • Tas van je favoriete kruidenthee
 • Je kamerplanten en kruiden

Het rode kledingstuk, de kristallen en de oliën brengen je in direct contact met de energie van je chakra. Deze benodigdheden kan je combineren of van elk iets gebruiken tijdens het ritueel.

Plaats je planten en kruiden in een cirkel rond je en neem de plant of het kruid die je aan een gelukkig moment doet denken. Zet een lekkere tas thee en maak het je gemakkelijk in een vlinder-zithouding. Het wortelchakra wordt geopend en in de grond geduwd. Je kunt op een kussen zitten, op de zetel of als je next level wilt gaan: in het gras. Focus op het gevoel onderaan je staartbeentje. Geniet van de thee, denk na wat je wilt loslaten of een nieuwe plek wilt geven in je leven. Wanneer je tas leeg is, doe het restje kruiden samen met wat niet meer bij jou hoort in de aarde van de plant. Zo krijgt deze een voedingsboost en kan jij letterlijk afstand nemen van wat jou niet meer dient.

annie-spratt-S7viz8JWxwY-unsplash
chelsea-shapouri-r40EYKVyutI-unsplash

Rozemarijn-olie

Maak je eigen rozemarijn-olie:

Gebruik een glazen pot en gebruik zoveel rozemarijn als er in de pot kan. Hak de rozemarijn grof. Plaats het in de pot en vul met olijfolie. Laat de pot een maand staan op een zonnige plek. Filter de olie door een zeef en berg op in een donker plek. Je kan de olie gebruiken voor rituelen of in de keuken.

Loslaten

Volle maan is steeds een goed moment om stil te staan bij de dingen die je graag wil loslaten. Van hieraf gaat de maan verminderen, richting de nieuwe maan. Gebruik deze afnemende energie om dingen los te laten.

Maak van deze maan gebruik om al je angsten rond tekort of te weinig te hebben, los te laten. Je kan dit luidop zeggen of opschrijven. Bv. “Ik beslis om niet langer te geloven dat ik niet genoeg geld heb.” of “Ik laat het idee los dat ik niet genoeg ben.”

Afsluit

Bedank in eerste plaats jezelf dat je de tijd hebt genomen om deze spirituele connectie te maken.
Bedank de maan om je pad te verlichten, de elementen om aanwezig te zijn en je wachters of gidsen om de ruimte te maken.

Blaas de kaarsen uit terwijl je dankbaarheid uitspreekt. Verzamel je kristallen om ze op te laden in de volle maan energie.

About Post Author