Skip to content

Maandelijks voorzien we jou van inspiratie voor jouw volle maan ritueel. Je kan volledig zelf kiezen wat je gebruikt en hoe je alles toepast. Bij Heksen Dragen Sneakers geloven we in een vrije, spirituele beleving die voor jou werkt. Volle maan is een ideaal moment om spiritueel werk te doen. Je kan dit doen op de volle maan zelf of een paar dagen ervoor of erna.

Deze maand heet de volle maan: Wolfmaan. Traditioneel wordt de wolf geassocieerd met volle maan. Denk maar aan de legendes over weerwolven. De wolf huilt meer tijdens een volle maan, maar op de eerste volle maan van het jaar zou zijn gehuil het luidst weerklinken. Dat is de reden waarom dit de Wolfmaan is. De wolf wordt in spirituele teksten aanzien als de leraar, de gids en de beschermer. Hij staat in connectie met onze keelchakra en staat symbool voor het laten horen van onze stem. De wolf inspireert ons om zelfzekerder te zijn en de kracht te ontwikkelen om ons uit te drukken. Deze volle maan spoort ons dus aan om te luisteren naar onze intuïtie en te vertrouwen op onze stem. De wolf staat je bij om die verlangens en wensen op een respectvolle manier naar de buitenwereld te communiceren. De wolf is ook een kuddedier en zal steeds zijn familie en kudde op de eerste plaats zetten. Hierbij inspireert de wolf ook om de nood van onze omgeving voor die van onszelf te plaatsen.

Intentie:

Maak connectie met je intuïtie en innerlijke stem.

My voice has the power to change lives, including my own.

aaron-burden-5AiWn2U10cw-unsplash

Wit

De kleur voor deze volle maan is wit, een referentie naar de koude wintermaanden en de sneeuw. Je kan de kleur laten terugkomen in je kledij, elementen op je altaar zoals een kaars of in je journal. Ben je creatief, dan kan je ook een kunstwerk maken met wit tinten.

edz-norton-fgy3lrj4TRQ-unsplash

Journaling inspiratie

Gebruik deze vragen om in je journal dieper connectie te maken met jouw stem. Schrijf de vraag bovenaan je blad op en schrijf neer wat er in je opkomt, zonder te oordelen of jezelf te filteren. 

 • Wat blokkeert jouw stem?
 • Heb je schrik om gehoord te worden?
 • Wat houdt jou tegen om jouw waarheid te spreken?
 • Hoe zou jouw stem klinken, mocht niets je tegenhouden?
 • Hoe zou je jouw stem omschrijven?

Altaar

Voor deze volle maan gaan we de energie van de koude wintermaand naar binnen brengen. Als het koud genoeg is, kan je eventueel kijken om een stukje ijs naar binnen te brengen in een schaaltje. Of je kan ter voorbereiding van je ritueel wat water uit de tuin in de diepvries steken. Een andere optie is om een schaaltje met water van buiten op je altaar te zetten. Je kan er na afloop van je ritueel, je kristallen inleggen om op te laden.

philippe-montes-lZw3Gb3Okvo-unsplash

Kruiden en kristallen

De kristallen die we met deze maan associëren:

 • Citrine
 • Lapis Lazuli
 • Blauwe calciet
 • Maansteen

De kruiden die we met deze maan associëren:

 • Salie
 • Eucalyptus
 • Pepermunt
 • Cypres
sixteen-miles-out-6Ahp8-YMoww-unsplash

Ritueel

Een ritueel kan op verschillende manier opgebouwd worden. Dit is mijn voorkeur:

 • Oproepen van wachters of gidsen
 • Meditatie
 • Ritueel
 • Loslaten
 • Afsluit
tatiana-colhoun-CVOEVGEu_ns-unsplash

Oproepen van de wachters of gidsen.

Voor je een ritueel start, is het altijd goed om de energie in de ruimte goed te zetten. Ik doe dat door een cirkel te tekenen met mijn hand en wachters (archetypes) op te roepen. In dit geval ga ik de wolf als beschermer oproepen. Je kan dit doen aan de hand van visualisatie, voorwerpen of teksten. Ik vond deze tekst zo mooi en zo passend:

Wolf Prayer

Follow me down the Path

I will walk beside you

Guiding and
showing you the way

I will not leave you
I will be standing on the Path
Watching you
If you ever feel alone
Close your eyes
You will see six footprints
Two belong to you, four to me
Then you will know that
I have not left you
I will be there to guide you
Whenever you need

Meditatie

Ga comfortabel zitten en sluit je ogen.
Neem drie diepe, bewuste ademhalingen. Breng je aandacht naar je keel. Volg de lucht die door de luchtpijp stroomt. Blijf enkele minuten met je aandacht bij de ademhaling. Visualiseer je dan ter hoogte van je keel een knop van een bloem. De knop zit volledig toe en je ziet enkel de groene beschermende blaadjes. Geleidelijk aan gaat de groene buitenkant open en zie je de witte bloemblaadjes van de lelie. Stel je voor dat de lelie geleidelijk aan open gaat. Blaadje per blaadje gaat de lelie verder open. Totdat de bloem volledig openstaat in zijn volle glorie. Blijf even bij het beeld van die mooie open bloem. Breng dan je aandacht terug bij je ademhaling en ga nog een paar ademhalingen diep en bewust ademen. Kom dan zachtjes terug uit de meditatie.

guille-pozzi-SHcHVFhz7-M-unsplash
aron-visuals-D7W4NAKJFts-unsplash

Ritueel

Dit ritueel gaat over je stem vinden en die vrij laten horen. De keel is namelijk de verbinding tussen je hart en je hoofd. Daarom is het belangrijk dat die connectie open is en dat energie vrij kan stromen.

Start met zachtjes een melodie te neuriën. Je kan een melodie kiezen van een nummer dat je leuk vindt of gewoon een noot neuriën. Wil je graag inspiratie? Kijk dan even verder naar de muziektip. Voel de vibratie in de keel tijdens het neuriën.

Probeer dan hetzelfde maar met je mond open. Merk op hoe dit voelt.

Bij de volgende stap: creëer een noot en verander telkens van noot bij elke uitademing. Voel connectie met elke noot. Merk op hoe je hoofd, je keel en je buik voelen.

Het is vooral de bedoeling dat dit ritueel fun is!

Loslaten

Volle maan is steeds een goed moment om stil te staan bij de dingen die je graag wil loslaten. Van hieraf gaat de maan verminderen, richting de nieuwe maan. Gebruik deze afnemende energie om dingen los te laten.

Schrijf op een stukje papier alles wat jouw stem tegenhoudt of je minder zelfzeker maakt.
Je kan het stukje papier verbranden, begraven of onderdompelen in het water.

Afsluit

Bedank in eerste plaats jezelf dat je de tijd hebt genomen om deze spirituele connectie te maken.
Bedank de maan om je pad te verlichten, de elementen om aanwezig te zijn en je wachters of gidsen om de ruimte te maken.

Blaas de kaarsen uit terwijl je dankbaarheid uitspreekt. Verzamel je kristallen om ze op te laden in de volle maan energie.

About Post Author