Skip to content

Bij het horen van de term witchtok kijk je misschien even heel erg vreemd naar je scherm. Is dat een heksenklok? Een kip die kan toveren? Nee hoor, het is de benaming voor TikTok (een sociale media app waar filmpjes gepost worden) met een heksentwist. Voor de frequente sociale media scrollers klinkt dit begrip ongetwijfeld als muziek in de oren!

Ik geef jullie vandaag mijn favoriete top tien van leuke spirituele tiktokkers die je zeker moet ontdekken of volgen. Lees wel, ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele scrol verslavingen of duimkrampen. Hier zijn ze dan: 

@Witchofthe_water 

Om te beginnen kies ik voor witchofthe_water, zij is al een hele tijd bezig om via TikTok mensen dingen bij te brengen over heksen en rituelen. Niet alleen kaart ze op een vaak grappige manier belangrijke informatie aan, maar ze geeft ook enorm veel mee over de geschiedenis over heksen, het paganisme en nog zoveel meer. Veel kennis + dit op een toffe manier overbrengen = perfecte combo! 

@Chaoticwitchaunt 

Nog één van de vele witchtokkers is de chaoticwitchaunt. Haar kritische kijk op de wereld in combinatie met wat humor zorgt ervoor dat je, als je haar video’s bekijkt, niet alleen bijleert maar ook super herkenbare dingen zal zien. Ze leert ons bij over kristallen, tarot, etherische oliën en nog zoveel meer. 

@Thevlasta 

Een slavische heks die op een mooie manier verschillende aspecten van het heks-zijn in beeld brengt. Ik vind het vooral fijn om haar te volgen, omdat ze alles bekijkt vanuit een Slavisch standpunt en ook vaak folklore en verhalen in haar TikTok’s verwerkt. Buiten dat wil ze vooral juiste en niet te ingewikkelde informatie aan het grote publiek laten zien. Voor beginnerstips, oude verhalen en een zalige Russische madam moet je bij thevlasta zijn. 

@Theflawless_witch_lantii

Model, danser, acteur maar ook heks (die gebruikt non-binaire voornaamwoorden die/hen/hun). Deze persoon ziet er niet alleen prachtig uit, maar geeft ook veel relevante informatie mee. Regelmatig trekt die tarotkaarten voor hun volgers. Voor de iets donkere kant van hekserij ben je bij hen op het goede adres. Geen zorgen, die neemt alles met een korreltje zout. 

@Foxadellic

Soms lijkt het alsof foxadellic het leven leeft waar ik van droom. Ze woont in een beboste omgeving en vertoeft dagelijks in het midden van de natuur. Ze leert ons bij over manifesteren, nummers, portalen, lichtwerk en de lijst gaat verder en verder. Minder humoristisch dan de vorige heksen, maar minstens even leerrijk. 

@Hollow_hollis 

De eerste mannelijke heks in mijn lijstje, maar daarom zeker niet minder waard om een volgje te geven. Hij geeft tips over tarot, manifesteren en astrologie. Heel regelmatig maakt hij TikTok’s over de verschillende sterrenbeelden en wat er zo goed bij hen past. Of het zeer wetenschappelijk is, kan ik niet echt opmaken uit zijn TikTok’s, maar meestal zijn ze echt wel ontspannend en grappig. Hij maakt ook regelmatig video’s over kristallen en hoe ze te gebruiken. 

@Constellationcrystals 

De naam zegt het zelf, ben je een fan van kristallen? (Geef toe, wie niet?!) Dan moet je deze dame zeker volgen. Ze geeft dagelijkse tips over de verschillende kristallen en legt ook uit waarvoor ze dienen. Ook geeft ze uitleg over hoe je kan zien of een kristal echt is of niet. Voor de crystal 101 ben je bij constellationcrystals op het juiste adres. 

@Lumira_

Als elfjes bestaan dan is lumira_ er vast eentje! Met haar muziekinstrument: de fluit, probeert ze dagelijks haar volgers even tot rust te brengen. Buiten dat geeft ze ook vredevolle quotes en leuke om naar te kijken natuurvideo’s mee. 

@Moonchildgabs 

Voor een dagelijkse tarot reading of hilarisch herkenbare filmpjes moet je bij moonchildgabs zijn. Ze geeft regelmatig beginnerstips mee en praat over: de volle maan, affirmaties en altaren. 

@Kawaiite 

Last but not least is Scarlett aka kawaiite, ze brengt dagelijks tips en tricks die gaan over: tarot, sterrenbeelden, kristallen en nog zoveel meer. Daarbovenop brengt ze heel vaak grappige situaties of gebeurtenissen in beeld. Scarlett zit duidelijk al jaren in het vak en weet waarover ze spreekt. Ze heeft ook een super leuke etsy shop waar ze juwelen en andere witchy-spullen verkoopt. 

Zo, dat was mijn top 10 van witchy TikTokkers. Ik vond het enorm fijn om jullie mee te nemen in de wondere wereld van witchtok. Plan je zelf een account te maken? Zorg dan dat je duimen goed opgewarmd zijn en je gsm-batterij opgeladen! Stuur ook gerust een berichtje met jullie favoriete witchtokker(s). Ik ben alvast benieuwd! 

About Post Author