Skip to content

Maandelijks voorzien we jou van inspiratie voor jouw volle maan ritueel. Je kan volledig zelf kiezen wat je gebruikt en hoe je alles toepast. Bij Heksen Dragen Sneakers geloven we in een vrije, spirituele beleving die voor jou werkt. Volle maan is een ideaal moment om spiritueel werk te doen. Je kan dit doen op de volle maan zelf of een paar dagen ervoor of erna.

Deze maand heet de volle maan ‘Frost moon’ of ook wel ‘Beaver moon’. Letterlijk vertaald betekent deze maan ‘Vriesmaan’. Zij kondigt de komst van de koude winter aan. Daarnaast wordt deze maan ook wel de ‘Bevermaan’ genoemd, omdat bevers in deze periode gewoonlijk starten met de bouw van hun dam. Ze maken werk van hun voorraad voor de winter en ook hun pels is op dat moment bijna klaar voor een koude winter.

Je wordt tijdens deze maan uitgenodigd om verder naar binnen te keren en tot rust te komen. Het is vroeg donker buiten en het is koud, maar toch heeft deze periode veel kwaliteiten en mogelijkheden in zich. In dit ritueel nodigen we je uit om op zoek te gaan naar deze kwaliteiten.

Veel plezier and happy full moon!

Intentie:

Elke situatie heeft verschillende kanten. Ik zoek steeds naar de kwaliteiten en mogelijkheden in elk verhaal.

Ik vertrouw er op dat mijn innerlijk licht me door deze donkere, koude periode zal helpen.

vladimir-fedotov-aPdUKy65qWE-unsplash
jakob-owens-uE_N2i6-TRM-unsplash

Sneeuwwit

De kleur voor deze volle maan is stralend wit. De kleur van sneeuw, maar ook de kleur van hoop en licht. Je kan deze kleur laten terugkomen in je kledij, elementen op je altaar leggen of genieten van het witte daglicht bij een frisse, deugddoende wandeling. Steek bij het opstaan ’s morgens een witte kaars aan en neem even bewust de tijd om je aandacht bij het kaarslicht te brengen. Voed je met licht, dompel je onder in de witte kleur en sta even stil bij de gevoelens die deze kleur bij je teweeg brengen.

melanie-stander--rs3XTitwqc-unsplash

Journaling inspiratie

Gebruik deze vragen om in je journal dieper connectie te maken met jouw stem. Schrijf de vraag bovenaan je blad op en schrijf neer wat er in je opkomt, zonder te oordelen of jezelf te filteren. 

 • Wat betekent deze donkere, koude periode voor mij?
 • Welke gevoelens en gedachten maken het ‘donker’?
 • Is er een situatie momenteel waar ik me niet gelukkig bij voel?
 • Waar in deze situatie zit de kwaliteit, het lichtpuntje, het positieve?
 • Wat maakt me warm en dankbaar vanbinnen?
 • Hoe kan ik mezelf meer verwarmen?
 • Hoe kan ik de kwaliteit van deze donkere periode meer benutten?

 

Lichtpuntjes

Voor deze volle maan gaan we op zoek naar lichtpuntjes, kwaliteiten en mogelijkheden. Buiten wordt het steeds donkerder en kouder, maar laat dat een uitnodiging zijn om extra dankbaar te zijn voor alles wat wel warmte geeft in je leven. Kleed je lekker warm aan en ga naar buiten. Geniet van het winterse deken dat over de natuur valt. Kom daarna terug binnen en vul je lijf met warmte. Letterlijk door een warme douche of warme chocolademelk. Figuurlijk door jezelf te verwarmen met liefde en dankbaarheid.

aaron-burden-5AiWn2U10cw-unsplash

Winterkruiden

Een heerlijke kruidenthee met de beste kruiden om je weerstand op te krikken tijdens deze koude periode is de ‘Wintermix’ van Kruidbar (www.kruidbar.be):

 • Echinacea
 • Kamille
 • Linde
 • Sinaasappelschil
 • Eucalyptus
 • Tijm
 • Zoethout
 • Rozenbottel
evie-s-yDN0aAiHSMg-unsplash

Ritueel

Een ritueel kan op verschillende manieren opgebouwd worden, maar het is vooral belangrijk dat je doet wat voor jou goed voelt.
Hieronder geef ik je een suggestie wat je kan doen.

Benodigheden:

 • Een blad papier (A4 of A3)
 • Kleine papiertjes (of een A4 in stukjes gescheurd)
 • Enveloppe
 • Schrijfgerief
 • Warme sokken en een deken
 • Ev. een kersenpitkussentje of warmwaterkruik
 • Een heerlijke, dampende kop thee (of andere warme drank)
 • Je journal
 • Witte kaars(en)
 • Ev. Palo Santo, kristallen, orakel- of tarotkaarten
rafael-leao-aAbc_C7PH4Y-unsplash

Warm nestje

Neem eerst en vooral de tijd om een lekker, heerlijk warm ‘nestje’ voor jezelf te maken. Leg wat kussens klaar en neem je warme drank bij de hand. Schuif je kersenpitkussentje onder je voeten of achter je onderrug. Schik je deken gezellig over je benen. Het mag dan wel koud zijn buiten, dat belet jou niet om binnen een heerlijke, warme cocon te creëren.

Meditatie

Neem eerst tijd om bij jezelf te komen door bijvoorbeeld meditatie. Je kan er ook voor kiezen om heel mindful en bewust te gaan wandelen in de natuur of helemaal in je lijf te zakken door op een fijn nummer te dansen en je daarna pas te nestelen in je warme bubbel. Je kan ook een aantal bewuste ademhalingsoefeningen doen of een mantra zingen.

shashi-chaturvedula-FjYwhowyp6k-unsplash
jan-kahanek-fVUl6kzIvLg-unsplash

Journaling

Steek nu, als je dat wil, een kaars en/of wat wierook aan en neem je journal en het papier bij de hand.
Neem de journalvragen er bij en start met schrijven. Voel even in bij jezelf. Hoe ervaar jij het contrast tussen de kou buiten en de warmte binnen? Kan je je innerlijk licht en je innerlijke warmte voelen? Waar ben je de afgelopen periode dankbaar voor en wat wil je loslaten?

Lichtpuntjes

Wanneer je klaar bent met noteren neem je de kleine papiertjes bij de hand. Je kijkt even in je journal en zoekt stukjes die je graag wil loslaten of dingen waar je het op dit moment moeilijk mee hebt. Een voorbeeld zou kunnen zijn dat je het eigenlijk momenteel niet zo fijn vindt in je job omdat je teveel werk hebt en er niet door geraakt. Wanneer je iets vindt, schrijf je het op een klein blaadje en dat stop je in de enveloppe. Neem daarna bewust de tijd om even na te denken en op zoek te gaan naar de kwaliteit of het lichtpunt van deze situatie. In het voorbeeld dat ik daarnet beschreef kan dat zijn dat je blij bent om steeds weer uitgedaagd te worden op je werk omdat dat je innerlijk vuur doet branden. Schrijf dit lichtpunt neer op het grote blad. Dat mag in een kleurtje of in een mooi handschrift.

Zo ga je door met alle aspecten die je wil loslaten of waar je je niet gelukkig bij voelt.

Na afloop heb je een enveloppe gevuld met dingen die je wil loslaten en een mooi blad met lichtpuntjes en kwaliteiten in je leven.

jan-huber-fiQfOZCauNY-unsplash

Loslaten

Je mag de inhoud van de enveloppe nu loslaten op een manier die voor jou goed voelt. Je kan de papiertjes verbranden, je kan ze aan de aarde teruggeven, je kan ze in water leggen of heel fijn scheuren en weggooien. Wat belangrijk is, is de intentie van ‘loslaten’ waarmee je ze wegdoet.

Voel je dat je het wat moeilijk hebt om los te laten? Gebruik dan je lichaam. Zet wat goeie ‘stamp’muziek op en ga bewegen. Dans, stamp en shake tot je voelt dat je het jezelf kan toestaan om los te laten. Is dansen niet je ding? Ga dan naar buiten. Wandel bewust met je blote voeten in het gras of maak connectie met een boom.

Collage van lichtpuntjes

Op het einde van je ritueel hou je nog een blad over met daarop alle lichtpuntjes die je kon vinden. Je kan die nog wat versieren of mooier maken met tekeningen, kleur of eventueel afbeeldingen uit tijdschriften. Voed jezelf met alles wat erop staat door er heel bewust naar te kijken en ze een mooi plekje te geven.

Afsluit

Bij wijze van afsluit kan je nog een orakel- of tarotkaart trekken. Wil je wat duidelijke guidance van je gidsen, neem dan je pendel of runen bij de hand. Bedank de maan om je pad te verlichten en voel het diepe respect en de intense warmte die binnenin je zit.

Blaas de kaarsen met een diep gevoel van dankbaarheid uit.

 

About Post Author