Skip to content

[Introductie]

[0:00:00]

(Intromuziek)

Lana Bauwens: Welkom terug bij Heksen Dragen Sneakers, de podcast over spiritueel leven in een moderne wereld. Mijn naam is Lana Bauwens en ik ben jullie host.

Lana: Vandaag praat ik met Isabelle Gray. We hebben elkaar een aantal jaren geleden leren kennen op een event waar ik meditatie gaf, en ik had onmiddellijk een klik met Isabelle. Via sociale media zijn we dan contact blijven houden, en ik werd altijd getrokken naar het werk dat Isabelle doet. Dus ik vond het eigenlijk hoog tijd om haar eens uit te nodigen op de podcast, maar da’s niet zo evident, want Isabelle die woont in LA. Gelukkig is er technologie, en kunnen we zelfs met een oceaan tussen ons met elkaar connecteren. We hebben het vandaag over reiki, chakra’s, energy clearing, past lives en voor jezelf zorgen. Kortom, een magisch gesprek over hoe dat jijzelf de sleutel bent tot alles.

[0:01:18]

Lana: Dag Isabelle.

Isabelle Gray: Dag Lana.

Lana: Welkom vanuit het verre LA (Lana lacht), fijn dat je erbij kan zijn. We gaan beginnen met eigenlijk een standaardvraag dat ik aan iedereen stel. Voor de mensen die jou niet kennen, kan je jezelf eventjes voorstellen in drie woorden?

Isabelle: Goh, drie woorden. Gevoelig, buitenaards misschien een beetje, en vurig.

Lana: Al right, ja mooie samenvatting (Lana en Isabelle lachen). ‘k Ben volledig van mijn melk… Buitenaards… Ik snap het ergens wel, maar toch, verklaar uw nader.

Isabelle: Goh, buitenaards. Da’s zo een raar woord. Ik denk dat een deel van mijn journey het aanvaarden is geweest van mezelf, en het rare zijn en daarmee vrede hebben. Dus ja, ik noem dat soms buitenaards, omdat daar… Ik denk dat we allemaal een beetje buitenaards zijn, en ik heb daar… Ik vind dat eigenlijk een leuke manier om te kijken naar onze geschenken, onze gifts die we hebben, want die zijn soms wel buitenaards.

Lana: Ja, als je het zo uitlegt snap ik het eigenlijk wel. En ik vind het ook een mooie manier om zo te beschrijven dat je zo een beetje raar bent zoals je zegt, of niet zo in de mold past. Wat buitenaards, oké, nice. We hebben heel veel te bespreken, vooral omdat jij zoveel interessante dingen te vertellen hebt. Maar ik zou eerst even willen beginnen met: hoe ben jij eigenlijk bij spiritualiteit terechtgekomen?

[0:03:21]

Isabelle: Mijn journey is eigenlijk begonnen bij de geboorte van mijn eerste zoontje. Die geboorte die heeft voor mij eigenlijk echt het dekseltje geopend. Als ik daar nu naar terugkijk, kan ik echt zien hoe ik daarvoor echt al mijn gevoelens en mijn – tussen haakjes – ’trauma’ allemaal in een doosje had gestopt, en bij de geboorte van mijn zoontje was dat echt heel opmerkelijk dat er heel veel naar boven kwam. Heel veel angsten, heel veel gedragingen waarvan ik dacht: “Waarom doe je dat nu? Waarom voel jij je nu zo? Vanwaar komt dat?” En eigenlijk niet echt een manier weten om het te kunnen loslaten. Iets doen of iets denken en het dan eigenlijk de dag nadien terug herhalen.

Isabelle: Dus dat was eigenlijk voor mij echt een calling om naar binnen te gaan. Ook, als ik dat nu bekijk, dan zie ik echt hoedat de frequentie van liefde die ik had voor mijn zoontje, die ik nog altijd heb voor mijn zoontje, was zover van mijn frequentie voor mijn eigen zelfliefde. En dat botste enorm. En dat was ook het verschil die al die emoties naar boven deed komen: angst en OCD behaviour, nachtmerries over de meest gekke dingen. Angst om hem alleen te laten, angst om te sterven ook. Dus ja, ik ben toen beginnen zoeken. En je weet wel als de universe of God vraagt ‘ik wil aan het werk gaan’, dan komen de modaliteiten naar jou. En hypnotherapie was de eerste modaliteit die naar voor kwam in een boek Many Lives, Many Masters. En dat boek gaat over een vrouw die heel veel angsten heeft en eigenlijk bijna niet functioneert in haar leven. En die wordt teruggebracht naar vorige levens en door hypnose. En ik dacht: “Ha, als die kan veranderen, dan kan ik ook veranderen.”

Isabelle: En heb ik een therapeute gevonden, en in die hypnotherapie – ik denk dat dat vier sessies waren – was er zoveel verandering in mijn geest en in mijn lichaam en in mijn zeel, ik kon daar eigenlijk echt niet van over.

[0:06:11]

Isabelle: En ik ben me daarin dan gaan verdiepen. Ik dacht nooit dat ik daarvan mijn job ging maken, want ik was interieurvormgeefster voordien, en ja. Die bal is aan het rollen gegaan, en van de ene modaliteit naar de andere gerold. En ik denk dat ik nu op vandaag kan zeggen dat ik ze bijna allemaal geprobeerd, de modaliteiten die er zijn. (Lana lacht) Sommige heb ik bestudeerd en heb ik eigenlijk een beetje mijn eigen modaliteit van gemaakt.

Lana: En hoe oud is je zoontje nu?

Isabelle: Mijn zoontje is zeven.

Lana: Dus je hebt al een parcours van zeven jaar ongeveer achter de rug om hier te zijn. Oké, het is mooi om zo te horen hoe dat je zoontje eigenlijk zo gezorgd heeft voor heel het begin van die transformatie en hoe dat je daar eigenlijk ingerold bent. Van eerst zelf zoekende, naar dan de persoon die nu ook anderen begeleidt. Da’s wel mooi om zo te horen.

Lana: Een terugkerend thema in je werk, je zei daarnet al hypnotherapie, daar gaan we het straks nog eventjes over hebben. Maar een terugkerend thema in al je werk zijn de chakra’s, da’s iets waar we heel veel vragen over krijgen. Misschien moet je kort efkes uitleggen: wat zijn dat nu precies, chakra’s, en waarom is dat zo belangrijk?

Isabelle: De chakra’s is als je naar ons lichaam kijkt, wij zijn energie. En de chakra’s zijn eigenlijk die energiecenters in ons lichaam, en er zijn er ook buiten ons lichaam, waar die energie doorstroomt. En als je gelooft en weet dat ons lichaam geest en ziel verbonden zijn, dan zit daar heel veel kennis in om te weten waar dat die chakra’s gelegen zijn, en waar dat die voor staan. In het lichaam, in onze geest en op spiritueel vlak ook. Want alles is geconnecteerd, dus als je bijvoorbeeld op lichamelijk vlak een ziekte hebt, of pijn hebt, dan kan je door de kennis van de chakra’s gaan zien: wat is daar emotioneel mee verbonden? Wanneer is die chakra eigenlijk volledig ontwikkeld, om dan terug te gaan kijken in jouw geschiedenis welk evenement dat er een grote impact heeft gemaakt op jou.

[0:09:06]

Isabelle: Om jou een voorbeeld te geven: de wortelchakra is ontwikkeld van nul tot zeven jaar. Dus als jij – de wortelzit aan je heupen – dus als jij problemen hebt met je heupen, of, dan kan je gaan kijken van oké, die emotie van die heupen is niet gegrond zijn, angsten zitten daar, jou niet thuis voelen. En dan kijk je van nul tot zeven jaar ‘wat is er daar geweest dat jou in balans heeft gebracht, of uit balans heeft gebracht?’. Dus bij elke chakra zijn er lichaamsdelen die gepaard zijn, zijn er emoties en is er ook een element die ermee gepaard zijn. Dus als we daarover beginnen leren, dan kunnen we ons eigen lichaam, ons eigen verleden beter leren kennen en daar eigenlijk sterker uitkomen. Want we kunnen die gaan balanceren, we kunnen die energie die daarin vastzit, we kunnen die energie loslaten en die eigenlijk vlotter laten draaien.

Lana: Hoe moet ik mij dat nu voorstellen als je zegt van: “Ik wil gaan werken met een chakra, ik wil daar iets mee doen.” Want het is langs een deel wel tastbaar, want je hebt dat fysieke element die daar zit, dus je weet wel de locatie van de chakra ongeveer. Maar het gaat vooral over dat energetische, dus als je daarmee zou willen werken, of iets rond gaan doen. Hoe moet ik dat dan precies zien?

Isabelle: Dus vooral de kennis: weten welke chakra’s, waar zijn die gelegen, hoe ziet het eruit als die uit balans zijn en als die in balans zijn. Hoe kunnen we ons voelen als we volledig optimaal werken eigenlijk? Eigenlijk als een draaiende machine. En als een chakra geblokkeerd zit, dan draait die machine niet meer volledig. Dus de kennis, weten hoe dat jouw lichaam werkt, wat jouw zwaktes zijn. En dan kunnen wij die op veel manieren gaan balanceren, bijvoorbeeld yoga is een heel toegankelijke manier om lichamelijk die energie los te laten. Ik denk dat de meeste mensen de chakra’s kennen vanuit yogalessen. Ook met kristallen kunnen we aan de slag gaan, kristallen vibreren op eenzelfde niveau als die ckakra’s. Kleuren, geluiden.

Isabelle: Maar ik sta vooral voor visualisatie, da’s dan die hypnotherapie die naar boven komt. Echt je ogen dichtdoen en visualiseren, kleuren in je lichaam brengen door enkel de power of de mind. Wij kunnen zoveel doen, met enkel onze verbeelding kunnen wij energie verbeelden in ons lichaam. En moest iedereen in deze wereld dat medicijn toepassen, er zou veel minder ziekte en veel minder struggles zijn.

[0:12:32]

Lana: Ja, ik vind wel mooi dat je zegt van dat eigenlijk met onze geest, met onze mind, dat we daar al eigenlijk een deel aan healing kunnen doen bij onszelf door met onze aandacht daarnaartoe te gaan en door te visualiseren. Op die manier gaan we inderdaad zo die cellen in ons lichaam ook gaan bewegen om te genezen, om vanalles te doen. Dus ik geloof daar ook heel sterk in, dat dat een van de krachtigste tools is die we hebben om te genezen, of om dingen in beweging te zetten. Hoe weten we nu precies dat een chakra bijvoorbeeld uit balans is?

Isabelle: Goh, als je je lichamelijk niet goed voelt, als je een ziekte hebt, bijvoorbeeld als ik keelpijn heb, dan ga ik niet denken ‘ik heb een keelontsteking’, maar ga ik mezelf vragen… Je keel is je communicatiecenter, wat moet ik communiceren, waar zit ik vast in mijn communicatie? Of wat zeg ik te veel? Want dat kan beide te veel of te weinig zijn. En dan ga ik eigenlijk naar binnen, en dan voel ik van oké, ik zit vast, ik moet tegen die persoon de waarheid zeggen. Of ik heb te veel gepraat, bijvoorbeeld als jij een ganse dag opneemt, in de avond kan jouw stem bijvoorbeeld volledig leeg zijn.

Lana: Da’s echt, da’s altijd zo eh.

Isabelle: Ja, hoe kan je daar dan voor zorg dragen? En zonder dat je daarvoor een medicijn moet gaan nemen, want dat medicijn zit al in jou. Eigenlijk geloof ik dat wij allemaal enery healers zijn zolang als we het maar geloven en tools aanleren om het te doen.

[0:14:35]

Lana: Super interessant, ik ga het alvast proberen na deze aflevering om een beetje aandacht te brengen naar mijn keelchakra. Want inderdaad, ik ben bijna altijd mijn stem kwijt als ik lang opnames doe. Je zei het al dat we allemaal energy healers kunnen zijn, dat brengt mij bij het andere aspect van wat je doet, want je bent namelijk ook een reikimeester. Op welke manier ga je precies reiki gaan toepassen in wat je doet?

Isabelle: Reiki is eigenlijk werken met die universele energie die rondom ons is. Je kan dat the universe noemen, je kan dat God noemen, wat jouw geloof ook is. En dat is een energie die al door ons heen stroomt. Maar dus, als wij trauma hebben of emoties komen naar boven, of gewoon dagelijks. Weet je, we zijn mens en er is altijd eb and flow. Er is altijd iets die naar boven komt. Dus reiki-energie is eigenlijk voor mij in uw hoofd connecteren met die bron en geloven en ook voelen dat die energie door jou kan stromen, gewoon on commend.

Isabelle: Jij die zegt: “Oké, ik heb een blokkade, of ik wil slapen, of mijn kind heeft pijn en ik kan die energie door mij laten stromen, door mijn handen, in mezelf of in een ander persoon om die blokkade eigenlijk weg te duwen” In die chakra’s dan, daar komen die chakra’s ook terug naar boven.

Lana: Dus eigenlijk ga je de twee gaan combineren: die chakra’s en die reiki?

Isabelle: Ja, in mijn cursus reiki leer ik altijd de chakra’s aan omdat dat een goede manier is om te gaan zien waar dat de energie nodig is. Ons lichaam spreekt altijd boekdelen, ons lichaam zegt altijd waar het nodig is. En dat voel je ook, als een emotie naar boven komt, dan voel je dat als je er echt mee zit, dan kan je dat voelen in je lichaam waar dat die blokkade zit. En dan als je daar energie kan laten doorstromen, dan gaat die blokkade minder sterk zijn, of zelfs volledig weggaan.

[0:17:00]

Lana: Kan iedereen reiki gaan toepassen?

Isabelle: Ja, iedereen.

Lana: Iedereen heeft connectie met die universele…?

Isabelle: Wel, ik denk dat een deel van het proces is het geloof aanwekken, is het geloof sterker maken. Als iemand naar mij komt en reiki wil aanleren die geen geloof heeft in the universe of in God of een der wat, dan gaat dat pad misschien wel meer moeizaam zijn. Omdat we de blokkades in ons derde oog, in onze crownchakra moeten losmaken. Want tegen iemand zeggen die niet gelooft dat er meer is dan wij op aarde, dat er energie is die we niet zien, die gaan meer moeite hebben om te connecteren.

Isabelle: Maar da’s eigenlijk wel het mooie. Want in die reiki-opleiding voel je, er is heel veel voelen, er is heel veel zien. Wat die mensen dan op zich wel moeten zeggen: “Wauw, er is iets meer. Ik voel het. Ik geloofde er niet in, maar ik voel het ook echt.”

Lana: Dus eigenlijk voor die mensen is het dan zo ideaal. Wat ik direct zo heb als je dat zegt tegen mij, dan heb ik zoiets van oké, ik geloof heel hard in die universele kracht. Maar ik heb dan direct zoiets van: “Wie ben ík, dat ik daar zomaar efkes kan intappen en daar iets mee kan gaan doen?” Dat is dan zo hetgene wat ik direct denk.

Isabelle: Voilà, da’s eigenlijk al een blokkade die ik zie voor jou, in jouw zonnevlecht. Die zegt dat je niet genoeg bent, dat jij het eigenlijk niet kan. Dus dan kunnen wij eigenlijk bij jou al aan die zonnevlecht gaan en zien wat daar zit.

Lana: Allez, al direct een opdracht (Lana lacht).

[0:19:10]

About Post Author