26 februari, 2021

Team

Dit is het volledige team. Klik op de naam om hun verhaal te lezen.

Lana

De Queen B en host van Heksen Dragen Sneakers.

Wanneer ik in 2019 van start ging met de podcast had weinig verwachtingen, enkel een passie. Heksen Dragen Sneakers is ondertussen uitgegroeid tot zoveel meer dan ik had kunnen dromen. Dromen zijn belangrijk voor me, want ze hebben me geholpen in mijn strijd tegen darmkanker op 29 jarige leeftijd. Dat verhaal doe ik helemaal uit de doeken in mijn boek Reset. Daarnaast heb ik ook nog Lana Land waar ik mensen begeleid door meditatie en mindset.

Wat is spiritualiteit voor jou?

Spiritualiteit is mijn leven. Het zit verweven in alles wat ik doe. Het is mijn houvast doorheen de moeilijke tijden en mijn inspiratie voor mijn passies. Ik zie spiritualiteit als elke vorm van connectie met iets dat groters is dan onszelf. Voor mij vertaalt zich dat in vertrouwen. Vertrouwen in jezelf en in het ritme van het universum.

www.lanaland.be
@lanabauwens

Favoriete toverspreuk:
‘This too shall pass.’

Bram

Onze magiër van subliem geluid en klanken.

Ik ben Bram. Samen met mijn hondje Sia en een gitaar gaan wij op kleine avonturen om verhalen te verzamelen en hiervoor soundtracks te maken voor mensen die willen (en durven) dromen met hun ogen open. 
Wil je muziek leren spelen, jouw verhaal leren vertellen in een lied of gewoonweg luisteren en wegdromen?
Dan kan je met ons mee in de kleine avonturen duiken.

Wat is spiritualiteit voor jou?

Spiritualiteit, voor mij, is een overstijging van hetgeen in ons hart en hoofd is geprogrammeerd sinds we op deze planeet terecht kwamen.
Ik zie het als een rivier. Er kan jou verteld worden over de rivier of je kan er zelf in gaan. Die stap, die ervaring, de bewustwording is naar mijn idee spiritualiteit.

Wat doe je precies voor Heksen Dragen Sneakers?

Ik surf op de audio-golven die Lana en haar heksenkring maken. Alles wat de luisteraars horen, is eerst langs mij en mijn digitale knopjes en meters gepasseerd. Kort samengevat zorg ik voor de audio-kant achter de schermen van het heksenverhaal.

www.oakfielddrive.be
www.sleeptalkrecords.be
@bramzilla

Favoriete toverspreuk:
‘Shammalammadingdong!’

Dea

Onze behind the scene wizard

Ik ben een 28-jarige creativo met een passie voor kunst, katten en literatuur. Ik loop over van willekeurige weetjes, koop meer boeken dan ik lezen kan en ben verloofd met de zachtste vrouw die ik ooit heb ontmoet.

Wat is spiritualiteit voor jou?

Spiritualiteit staat voor mij gelijk aan het zoeken van Moeder Natuurs stem midden in alle chaos die deze wereld biedt. Ik probeer eerbiedig om te gaan met de natuur rond mij, probeer afvalbewust te leven en toon respect naar mens en dier toe. Dat maakt dat ik intussen twaalf jaar overtuigd vegetariër ben, me in veel facetten van de natuurgeneeskunde heb verdiept en twee schatjes van katjes geadopteerd heb bij DreamCATchers VZW.

Wat doe je precies voor Heksen Dragen Sneakers?

Ik begon als schrijver van de shownotes, maar door de verschuivingen bij Heksen Dragen Sneakers kan je me nu zowat Lana’s rechterhand noemen. Het team coördineren, content schrijven en de mailbox beheren zijn enkele van de taken die ik achter de schermen uitvoer.

@deacampine

Favoriete toverspreuk:
‘Protego Maxima. Fianto Duri. Repello Inimicum.’

Lisa

De Social Media Goddess

Hey, ik ben Lisa, een 29-jarige curieuzeneuze en avonturier op ontdekkingstocht door het leven. Ik hou van de natuur, de bergen, de zee, mijn e-reader vol boeken en de turnzaal. Wanneer ik snowboard, surf, een canyon afdaal, en via ferrata doe, me verlies in een boek of salto’s spring op de vloer kom ik helemaal tot rust. Als digitaal marketeer en copywriter kan ik niet zonder mijn smartphone en laptop. Daarnaast geniet ik als kreeft enorm van qualitytime met familie en vrienden.

Wat is spiritualiteit voor jou?

Spiritualiteit is voor mij bewust zijn dat er meer is in het leven dan we zien. Het is tijd nemen voor jezelf, jezelf in alle laagjes leren kennen en je plaatsje vinden in het universum.

Wat doe je precies voor Heksen Dragen Sneakers?

Ik schrijf de teksten en plan de content voor de sociale media. I’ll go make HDS famous on Instagram 😉

www.livia-online.be
@liviaschrijft

Favoriete toverspreuk:
‘Abracadabra.’

Emma

Onze spirituele boekenworm

Ik ben een veerkrachtige witchy-feminist die zich graag verdiept in boeken. De stapel to-read groeit en genres wisselen elkaar af. Geen leestekort hier. Yoga, lopen, zwemmen en paaldansen zijn mijn uitlaatklep, de variatie in sport zorgt dat ik naar mijn lichaam luister wat het nu nodig heeft. In mijn keuken probeer ik zoete of gezonde baksels uit, die deel ik graag met vrienden en collega’s.

Wat is spiritualiteit voor jou?

Spiritualiteit brengt iets nostalgisch naar boven. Als jonge tiener was ik curieus naar meer, maar misschien hielden de puber-angst-jaren iets tegen. De nieuwsgierigheid blijft sluimeren, tot ik naar Gent verhuis. Hier beleef ik een heropflakkering dankzij de vrouwencirkel. Ik kom dichter bij mezelf staan en daardoor meer in connectie met mijn omgeving.

Wat doe je precies voor Heksen Dragen Sneakers?

Ik lees en deel mijn boekenliefde. Wie weet kan ik anderen inspireren.

@vancoillieemma

Favoriete toverspreuk:
‘Lumos’

Roxane

Tovert met de shownotes

Ik ben Roxane, een twintiger en trotse dogmom van twee teckeltjes Diezel & Onix. Ik eet volledig plantaardig en probeer zo diervriendelijk mogelijk in het leven te staan. In mijn professionele leven houd ik me bezig met mensenrechten. Ik ben ook nog zot van Harry Potter en begin een serieus plaatsgebrek te krijgen voor de bijhorende LEGO-collectie… Mijn creatieve uitlaatklep vind ik in mijn bullet journal en schrijfsels.

Wat is spiritualiteit voor jou?

Spiritualiteit is voor mij iets waar ik reeds van kleins af aan mee bezig ben. Het is tijd voor mezelf, naar binnen keren en mijn leidraad op het pad naar zelfliefde. Het is voor iedereen anders en dat is net wat ik zo mooi vind aan spiritualiteit. Je maakt er je eigen brouwseltje van met alle dingen die jou aanspreken en die je leuk vindt. Zelf ben ik het liefst bezig met tarot, kristallen, reiki en yoga.

Wat doe je precies voor Heksen Dragen Sneakers?

Ik schrijf de shownotes voor de podcastafleveringen en daarnaast tover ik nog wat artikels uit mijn pen.

@roaxx.x

Favoriete toverspreuk:
Expecto patronum!

Elien

Onze creatieve muze en multitalent

Ik ben Elien. Met mijn tenen wriemelend in de West-Vlaamse klei, durf ik al eens met mijn hoofd in de wolken vertoeven. M.a.w. ik ben een grote dromer in een klein gestalte, die tegelijk graag de voetjes op de grond houdt (wat soms zorgt voor interessante wrevel).  Ik ben fan van schoonheid in alle vormen en van alles dat een verhaal heeft, ongeacht of het om een ware geschiedenis of een ludieke legende gaat. Ik heb daardoor een hart voor illustratie, schrijven, boeken lezen en theater spelen. Ik ben ook trotse mama van mijn vierpotige dochter, Alise.

Wat is spiritualiteit voor jou?

Dat heeft te maken met het verhaal dat “achter de schermen” van ons zichtbaar lopend leven gaat. Sinds piepjong staken de grote levensvragen op. Wat doen we hier? Er moet toch meer zijn dan school, werken,… een hoger doel? Naarmate het volwassen worden, werden die vragen juist sterker. Spiritualiteit is voor mij een tool om te kunnen terugkeren naar de essentie van wie je bent (voor de invloeden van de wereld je meenamen) en wie je hoopt te zijn. Ik geloof steevast dat die twee persoonlijkheden met elkaar verbonden zijn.

Spiritualiteit was in veel facetten tijdens mijn opgroeien nog een groot taboe. Dat voel ik nu ook nog steeds. Gelukkig zien we daar verandering in.

Wat doe je voor Heksen Dragen Sneakers?

Ik schrijf artikels en maak illustraties voor HDS.

@elienillustreert

Favoriete toverspreuk:
If your nerve, deny you –
Go above your nerve

Tiffany

Officiële Hogwarts professor en schrijver van de Heksenschoentjes rubriek

Ik ben een 25-jarige chaoot met nood aan structuur, maar ook avontuur. Ik ben een wandelende contradictie en begrijp mezelf niet altijd helemaal. In het dagelijkse leven ben ik leerkracht voor anderstalige nieuwkomers en regisseer ik voor een kindertheater. Als ik de kinderen even beu ben (mopje) dan ben ik het liefste bezig met schrijven, thee drinken, pokémons (en dromen) vangen. Buiten al dat, houd ik me ook bezig met het verwennen van mijn twee katten en verloofde.

Wat is spiritualiteit voor jou?

Luisteren naar de oerkracht van je hart en het tegen de stroom in zwemmen met een zwembroek op je hoofd (en dat eigenlijk ook leuk vinden).

Wat doe je voor Heksen Dragen Sneakers?

Ik schrijf de rubriek In heksenschoentjes over kinderen en spiritualiteit.

@tiffanyve

Favoriete toverspreuk:
“Riddikulus”, de spreuk om boemannen te verjagen.

Astrid

Tovenaar van creatieve wolkjes om op weg te dromen.

Ik ben een creatieve en zachtaardige ziel. Als beeldend kunstenares druk ik mezelf uit via fotografie, animatiefilm en schilderkunst. Schrijven, dansen en eigenlijk alles wat expressief is doe ik zo graag. 

Momenteel bouw ik aan mijn bezielde onderneming als kunstenares en creativiteitscoach. Daarnaast ben ik een trouwe huisgenoot van 2 katten (want zij zijn toch goden) en hou ik van lekker plantaardig eten.

Wat is spiritualiteit voor jou?

Spiritualiteit is het beleven van een groot avontuur waarbij je heel je mensenleven hebt om vanalles te proeven, beleven en integreren. Het is eigenlijk jezelf en de wereld laagje per laagje beter leren kennen. 

Dit proces hoeft niet altijd zo serieus te verlopen, want soms ben je gewoon al spiritueel ‘bezig’ zonder meditatie en andere manieren van bezinning en introspectie. Al spelenderwijs jezelf ont-moeten is even krachtig en waardevol.

Wat doe je voor Heksen Dragen Sneakers?

Ik tover enkele illustraties en beelden opdat jullie kunnen wegdromen.

@astridchamerland.be
http://astridchamberland.be/

Favoriete toverspreuk:
Mitakuye Oyasin. Het betekent all are related.

Jana

Onze jonge heks met haar eigen column: Stories of a Teenage Witch

Ik ben Jana al 18 jaar mag ik deze mooie wereld bewandelen. 

Ik studeer sociale readaptatie wetenschappen aan de ucll. Mijn vrije tijd spendeer ik graag op mijn yogamat of in de natuur maar ook al schrijvend over alle avonturen die ik dagelijks mag meemaken.

Wat is spiritualiteit voor jou?

Spiritualiteit is voor mij een anker, een veilige haven om naar terug te keren in deze (soms) overweldigende wereld. Voor mij is spiritualiteit vertrouwen hebben in iets groter, in contact zijn met jezelf en met alles om je heen maar misschien nog het meest van al leven vanuit liefde in plaats van angst.

Wat doe je voor Heksen Dragen Sneakers?

Met veel plezier en soms een beetje chaos schrijf ik columns over hoe ik spiritualiteit ervaar als jongvolwassene. Maar de inzichten die ik krijg over het leven en het pad dat ikzelf bewandel. Eigenlijk krijgen jullie een kijkje in het dagboek van een Teenage Witch.

@janavermeylen

Favoriete toverspreuk:
Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.
Pipi Langkous

Tessa

Van in haar kristallen bol, recht tot op je scherm tovert Tessa de mooiste illustraties.

Een grote mond, met een klein hartje. Dat is iets dat ik al vaak horen zeggen heb. Klopt niet helemaal denk ik. Gevoelig? zeker. Grote mond en laat zich niet in met bullsh*t? heel zeker. Maar een klein hartje? helemaal niet. Ik heb een heel groot hart maar ik ben voorzichtig met wie die kant mag zien. Illustreren is voor mij een manier om dit te delen, het is als het ware een kijkje in mijn gedachten, m’n verbeelding.

Wat is spiritualiteit voor jou?

Een diepere connectie. Ergens heb ik altijd gevoeld dat er een diepere betekenis of een diepere kracht was waar je kon met werken en dat is exact wat ik probeer te doen.

Wat doe je voor Heksen Dragen Sneakers?

ik maak illustraties die de content weerspiegelt.

@studiomoor_
www.studio-moor.com

Favoriete toverspreuk:
IK heb niet echt een favoriete spreuk, maar mijn go-to is werken met de maan en edelstenen. Als water sign (scorpio) is dat iets waar ik enorm veel kracht uit haal.

Yasmina

Wat niet in woorden kan, tovert Yasmina in beelden. Met haar magische lens geeft ze ons een kijkje in haar magische wereld.

Wie ben je? 
Een vraag die ik me af en toe wel eens durf te stellen. Maar het juiste antwoord, ontsnapt me soms.

Wat zeker is, is dat ik mama ben van de beste zoon die ik me maar kan voorstellen. Als dat geen zegen is!

Mijn dichte omgeving omschrijft me als een doorzetter, iemand met een groot hart die speels, grappig, lief en geëngageerd is in wat ze wil bereiken in het leven. Maar tegelijkertijd ook als iemand die nog steeds zoekend is. Mijn Zuiderse temperament blijft ook niet ongemerkt.
Meestal komt dit kantje naar boven als ik onrecht of jaloezie voel. Ik hou enorm van oprechte mensen en momenten in het leven.

Ook de nacht kan me bekoren. Nachten hebben iets magisch, ze bezorgen me een gevoel van vrijheid en innerlijke rust.

Wat is spiritualiteit voor jou?

Spiritualiteit is voor mij geloven in het goede wat in ons binnenste schuilt en hetgeen ons omringt als we eventjes naar boven kijken.  Geloven dat er een weg is voor iedereen. Alleen moeten we de veerkracht blijven vinden om er naar op zoek te willen en kunnen gaan.

Wat doe je voor Heksen Dragen Sneakers?

Voor Heksen Dragen Sneakers, zal ik mijn steentje bijdragen door artikels te voorzien van beelden. Zelf ben ik fotografe in bijberoep.
Naast het gelukkig maken van klanten, hou ik er ook enorm van om vrije werken te maken.
Aangezien ik nog steeds zoekend ben, en niet altijd de juiste woorden vind om mezelf te uiten, ga ik op zoek naar antwoorden in de vorm van beeldtaal. Het geeft me de kans om me te uiten zonder woorden.

@yasminabesseghirphotography
www.yazzy.be

Favoriete toverspreuk:
Als ik kon toveren, toverde ik geluk voor iedereen. 
Hocus pocus pats, ik wou dat geluk deelbaar was!

Josse

Josse is onze hoogstpersoonlijke Dobby! Als huiself waakt ze over onze inbox en zorgt ze voor de customer service.

Ik ben Josse, ik hou enorm van lezen, nieuwe plantaardige receptjes uittesten en de rust en de natuur opzoeken. Katten zijn een andere grote liefde, voorlopig zitten we aan drie lieve huisgenootjes.

Wat is spiritualiteit voor jou?

Spiritualiteit is voor mij de ervaring van een grote verbondenheid met alles (mensen, dieren, natuur) in de wereld.

Wat doe je voor Heksen Dragen Sneakers?

Ik contacteer mogelijke nieuwe gasten en volg administratief alles mee op.

@jossevde

Favoriete toverspreuk:

Ulyana

Onze webmaster Dobby is Ulyana. Doorheen de bits en bites tovert ze de artikels online.

Wie ben je? 

Ik ben nog opzoek naar een antwoord hierop maar ik kan alvast zeggen dat ik nieuwsgierig ben, ik hou van dingen uitpluizen die ik niet meteen begrijp. Op veel vlakken bevind ik mij in het midden. Soms is dat gemakkelijk, soms wat lastig. Ik zou niet kunnen leven zonder mijn kop koffie in de ochtend.

Wat is spiritualiteit voor jou?

Voor mij is spiritualiteit tot rust komen. Een soort van thuis in je eigen hoofd. Ik heb ondervonden dat er veel manieren zijn om die thuis voor jezelf te maken. Ik probeer ze allemaal uit, kwestie van mijn spirituele woning goed te decoreren.

Wat doe je voor Heksen Dragen Sneakers?

Ik zorg ervoor dat de leuke artikels van onze schrijvers op het juiste moment op de site van Heksen Dragen Sneakers verschijnen.

@ulyatysh

Favoriete toverspreuk:
‘Accio’, altijd handig voor iemand die wat kleiner van gestalte is.

Binnenkort komen de nieuwe heksen online, dus stay tuned!