Skip to content

Maandelijks voorzien we jou van inspiratie voor jouw volle maan ritueel. Je kan volledig zelf kiezen wat je gebruikt en hoe je alles toepast. Bij Heksen Dragen Sneakers geloven we in een vrije, spirituele beleving die voor jou werkt. Volle maan is een ideaal moment om spiritueel werk te doen. Je kan dit doen op de volle maan zelf of een paar dagen ervoor of erna.

In augustus is het de steur volle maan. Deze volle maan staat in het teken van waterman. Wil je meer weten over de astrologische betekenis van deze maan, ga dan een kijkje nemen op het astronomische vooruitzicht van Michael in ons membership. Maar dus, de steurmaan is misschien wel mijn favoriet, omdat steuren zalige beesten zijn. Het zijn pre- historische beesten waarvan de oudste teruggevonden fossielen maar liefst 200 miljoen jaar oud zijn. Deze maan gaan we dus dit sterke en impressionante dier dat blijft overleven ongeacht de uitdagingen waar de soort doorheen de jaren mee te kampen kreeg, eren.

Veel plezier and happy full moon!

Intentie:

Ik laat me glijden doorheen de golven van het leven met de kracht van tijd en de veerkracht om telkens terug op te staan.

Als ik het één keer heb gedaan, kan ik het opnieuw.

yoann-boyer-i14h2xyPr18-unsplash

Brood bakken

De steurmaan valt ook samen met de tijd om te oogsten. Het graan kleurt de velden goud en versgebakken brood is ideaal om de oogst te vieren. Je kan je brood zelf bakken en runen tekenen om het brood extra kracht bij te zetten. Verder kan je een makkelijk recept vinden.

Voor extra inspiratie over runen, luister naar aflevering 68 over runen.

birmingham-museums-trust-PMlBcuUf81E-unsplash

Journaling inspiratie

Gebruik deze vragen om in je journal dieper connectie te maken met jouw stem. Schrijf de vraag bovenaan je blad op en schrijf neer wat er in je opkomt, zonder te oordelen of jezelf te filteren. 

  • Wat wil je nog graag bereiken voor de winter eraan komt?
  • Hoe lang blijf je volhouden vooraleer je iets opgeeft? Waarom?
  • Wat kan je doen om dit gedrag te veranderen?
  • Waarvoor wil je je voorouders graag bedanken?

Het element water

Deze maan staat in connectie met het water. Breng het element water en de blauwe kleur op je altaar. Versier je altaar met de affirmatie in een blauwe kleur te schrijven en met leuke prenten je altaar te versieren. Schelpen en zand zijn ook ideaal om de connectie met de steur te maken.

 

wesual-click-rsWZ-P9FbQ4-unsplash

Fossiel

Uiteraard is de ideale kristal voor deze volle maan een fossiel. Ze vormen de poort naar het verleden waar we zowel wijsheid als kracht kunnen uithalen. Denk aan dragonstone of versteend hout.

Deze maan is ideaal om connectie te maken met je voorouders en de generaties voor jou die ervoor gezorgd hebben dat jij bent wie je vandaag bent. Voor inspiratie kan je luisteren naar aflevering 72 over past lives.

jan-kahanek-fVUl6kzIvLg-unsplash

Ritueel

Als kind was ik altijd al gefascineerd door de steur. We hadden een vijver en daar zaten diamantsteuren in. Eentje ervan kwam altijd naar mijn hand toe met het tipje van zijn neus. Die steur is uiteindelijk bijna dertig cm lang geworden. Ik vond het een prachtig beest en het deed me altijd een beetje denken aan een waterdraak. Daarom wil ik in dit ritueel graag connectie maken met het water. Als je kan, ga dan water opzoeken in de natuur. Neem een glazen bokaal mee om water in op te vangen, een dekentje om te zitten en een kaars in een kaarshouder (opgelet met vuur in droge zones!).

timothy-meinberg-phx4UXMQRTg-unsplash

Voorouders

Vooraleer je gaat zitten, kijk of je ergens een stokje of twijgje kan vinden. Zoek een plek op waar je niet gestoord wordt en ga zitten. Sluit de ogen en breng de aandacht naar binnen. Focus op de geluiden rondom jou. Wat hoor je? Wat ervaar je?

Visualiseer dan je voorouders en wat zij jou allemaal geleerd hebben en wat je van hen meedraagt. Stel je voor dat ze rond jou gaan staan in een cirkel. Vraag hen om je te beschermen en je te begeleiden op je pad.

Open dan terug de ogen. Steek het kaarsje aan terwijl je jouw intentie voor deze volle maan uitspreekt. (Je kan essentiële olie gebruiken om insecten op afstand te houden: tea tree en eucalyptus)

Neem het stokje en teken de rune Fehu en Jera op de grond.
Fehu staat symbool voor overvloed en rijkdom. Jera staat symbool voor oogst. Wanneer je de runen hebt getekend, probeer ze ook te visualiseren in een rode kleur. Sta stil bij wat overvloed voor jou wil zeggen en wat je allemaal hebt kunnen oogsten dit jaar.

Als het mogelijk is, vul je bokaal met water om op je altaar te plaatsen. Bedank het water voor de inspiratie en de kracht waaruit alles voortvloeit. Bedank ook je voorouders om erbij te zijn en je te ondersteunen. Blaas het kaarsje uit.

chris-greenhow-3FjIywswHSk-unsplash
isi-parente-RmxF6X_pEqU-unsplash

Maanbad

Baden hebben altijd al een rituele betekenis gehad. Het is een moment van zelfzorg en bezinning. Water staat symbool voor reiniging en inspiratie.

Sfeer:
Creëer een aangename sfeer met wat kaarsen en zachte muziek. Je kan ervoor ook een smudge stick branden om te ruimte te reinigen.

Bad:
Je kan verschillende elementen gebruiken in je bad. Het is leuk om zelf je mix samen te stellen, maar het is ook volledig ok om een bath bomb of andere voorgemaakte dingen te gebruiken.

Zout: Kijk voor specifiek badzout, bij voorkeur epsom zout. (appelcider, baking soda en magnesium olie zijn alternatieven)

Kruiden of essentiële olie: Je kan verse kruiden gebruiken, maar dat is vaak een boeltje in je bad. Als dat niet stoort kan je bijvoorbeeld rozemarijn, tijm, munt, salie of rozenblaadjes gebruiken. Wil je liever dat ze niet ronddrijven, dan kan je met een oude nylonkous een zakje maken en dit onder de kraan hangen. Of gebruik je favoriete essentiële oliën, maar zorg wel dat ze de juiste kwaliteit hebben.

Kristallen:
Leg rozenkwarts, amethist, maansteen, labradoriet of citrien in of naast je bad.

Ritueel:
Geef jezelf een gezichtsmasker. Terwijl het masker intrekt, visualiseer wat je nog wil bereiken dit jaar. Was het masker af en laat je nieuwe ik tevoorschijn komen.

Recept brood

Ingrediënten:

  • 500g bloem
  • zakje instant gist
  • 2 theelepels zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 ml water
 

Stap 1
Meng de bloem met 2 theelepels zout en het zakje instant gist in een grote kom.

Stap 2
Maak een putje in het midden van de bloemmix en giet daarin 3 eetlepels olijfolie en 300 ml water. Voeg een extra eetlepel water toe als het deeg te dik is.

Stap 3
Kneed het deeg op een lichtjes met bloem bestrooid oppervlak voor 10 minuten tot het glanzend en even is.

Stap 4
Plaats in een licht ingeöliede kom met een handdoek over gedurende 1 uur of een nacht in de frigo.

Stap 5
Klop de lucht uit het deeg (met je vuist) en rol het deeg terug in een bol. Plaats het deeg op een bakplaat met bakpapier en laat terug een uur rusten.

Stap 6
Verwarm de oven op 220°. Bestrooi de bovenkant van het brood met bloem en kerf de runen.

Stap 7
Bak het brood zo’n 25-30 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Laat afkoelen op een koelrek.

nadya-spetnitskaya-tOYiQxF9-Ys-unsplash

Loslaten

Volle maan is steeds een goed moment om stil te staan bij de dingen die je graag wil loslaten. Van hieraf gaat de maan verminderen, richting de nieuwe maan. Gebruik deze afnemende energie om dingen los te laten.

Afsluit

Geniet van je gebakken brood. Neem de tijd om dankbaar te zijn voor de steur om je te begeleiden tijdens deze volle maan.

Blaas de kaarsen op je altaar uit, terwijl je dankbaarheid uitspreekt. Verzamel je kristallen om ze op te laden in de volle maan energie.

 

About Post Author