Skip to content

Maandelijks voorzien we jou van inspiratie voor jouw volle maan ritueel. Je kan volledig zelf kiezen wat je gebruikt en hoe je alles toepast. Bij Heksen Dragen Sneakers geloven we in een vrije, spirituele beleving die voor jou werkt. Volle maan is een ideaal moment om spiritueel werk te doen. Je kan dit doen op de volle maan zelf of een paar dagen ervoor of erna.


De tweede volle maan van het jaar wordt de sneeuwmaan genoemd. Nogal een logische naam voor deze tijd van het jaar, want februari is historisch gezien de maand waarin op veel plaatsen het meeste sneeuw valt. In
sommige Noord-Amerikaanse stammen krijgt deze maan ook de bijnaam de hongermaan. Het is nu namelijk de moeilijkste periode om in de natuur aan eten te komen… De meeste mensen hoeven zich daar vandaag de dag gelukkig niet veel zorgen over te maken. Heel wat dieren echter wel! Heb je dus eens wat brood over? Strooi het dan in je tuin of park. De vogeltjes zullen je dankbaar zijn.


Deze thema’s zullen dan ook terug aan bod komen in het ritueel.
Veel plezier and happy full moon!

Intentie:

Maak ruimte om dankbaar te zijn voor het warme dak boven je hoofd en het lekkere eten op je bord.

Ik laat
dankbaarheid
mijn hart
verwarmen.

nick-linnen-j1i2d9TgU3Q-unsplash

Vogels

Je zal het misschien al gemerkt hebben: ook al zitten we nog in de echte wintermaanden, ‘s morgens kan je de vogels al horen fluiten. Maak op een zonnige ochtend eens wat tijd vrij om buiten te gaan staan (of het raam te openen) en luister met volle aandacht naar de vogeltjes die vrolijk fluiten. Ook zij weten en voelen het: na deze koude periode, komt de warmere lente er aan!

 

edz-norton-fgy3lrj4TRQ-unsplash

Journaling inspiratie

Gebruik deze vragen om in je journal dieper connectie te maken met jouw stem. Schrijf de vraag bovenaan je blad op en schrijf neer wat er in je opkomt, zonder te oordelen of jezelf te filteren. 

 • Waar ben jij dankbaar voor?
 • Waarvoor wil je je hart opnieuw meer openen?

Cocon

We zitten momenteel nog midden in de winter, waardoor je vaak ook de neiging hebt om naar binnen te keren. We doen dit zowel fysiek, in een lekkere warme ruimte, als mentaal, in een veilige cocon in ons hoofd. Wie echter te lang binnen vertoeft, zal sneller geneigd zijn om in een negatieve spiraal meegezogen te worden. Probeer daarom dagelijks een momentje naar buiten te gaan. Maak een wandelingetje, al is het maar vijf minuten. Het komt zowel je lichaam als je mentale gezondheid ten goede.

 

ryk-naves-b_-KVgWg_YM-unsplash

Manifestatie

Wil je graag een manifestatie wat extra kracht geven? Schrijf die dan op een klein blaadje en wikkel dit blaadje rond een kwarts. Leg je kwarts met het blaadje tijdens de sneeuwmaan buiten. Laat de sneeuw en vorst hun werk doen en laat de energie van de volle maan op die manier in je blaadje doordringen. Neem na afloop van de volle maan het blaadje terug mee naar binnen en laat het opdrogen.

 

sixteen-miles-out-6Ahp8-YMoww-unsplash

Ritueel

Dit ritueel is als volgt opgebouwd:

 • Recept
 • Meditatie
 • Ritueel
 • Loslaten
 • Afsluit
eugenivy_now-hB6HN7hzcgg-unsplash

Recept

Om extra dankbaar te zijn voor het warme huis boven je hoofd en het lekkere eten rondom je, nodig ik je uit om met deze volle maan een lekkere cake of taart te bakken. Bakliefhebbers kunnen hun hartje ophalen aan de typische Schotse ‘snowcake’ met advocaat. Ikzelf hou het liever wat eenvoudig en vond dit leuke recept voor winterse cupcakes op lekkertafelen.nl. Je maakt er ongeveer 24 cupcakes mee. Deel ze gerust uit als je er te veel hebt, dan maak je anderen hun dag ook een beetje warmer. 😉

 • 60 gram bloem
 • 60 gram suiker
 • 60 gram boter
 • 1 ei
 • 1/4e eetlepel bakpoeder
 • 1 eetlepel vanillesuiker
 • 6 theelepels (soja)melk
 • Poedersuiker
 • Warm water
 • Eventueel: geraspte kokos

Verwarm de oven op 180 graden Celsius. Doe de suiker en de boter samen in een kom en mix tot een romig geheel. Voeg daarna het ei toe en mix even door elkaar. Mix de bloem, vanillesuiker en bakpoeder in een andere kom. Voeg de twee kommen samen en mix alles weer door elkaar. Voeg als laatste de (soja)melk toe en mix alles tot een luchtig beslag. Vul de cupcakevormpjes tot ongeveer 3⁄4. Zet ze in een voorverwarmde oven van 180°C en bak de cakejes ongeveer 12 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Laat ze daarna op een rooster afkoelen.

Als de cupcakes afgekoeld zijn, kan je het glazuur klaarmaken! Doe een aantal eetlepels poedersuiker in een schaaltje. Voeg steeds een klein beetje warm water toe, totdat je een dik mengsel hebt. Als het te waterig is, voeg dan weer wat poedersuiker toe. Doe het glazuur op de cupcakes en doe een beetje geraspte kokos op het glazuur voor een ‘sneeuweffect’. Laat het even drogen en daarna kan je de overtollige kokos eraf schudden. Hou je niet van kokos? Dan kan je het glazuur laten opstijven en vlak voor het serveren nog wat extra poedersuiker op de cakejes strooien. Let it snow!

PS: mix met de klok mee, dat zou geluk en positiviteit meebrengen.

Meditatie

Ga comfortabel zitten en sluit je ogen.
Neem drie diepe, bewuste ademhalingen. Breng je aandacht naar je keel. Volg de lucht die door de luchtpijp stroomt. Blijf enkele minuten met je aandacht bij de ademhaling. Visualiseer je dan ter hoogte van je keel een knop van een bloem. De knop zit volledig toe en je ziet enkel de groene beschermende blaadjes. Geleidelijk aan gaat de groene buitenkant open en zie je de witte bloemblaadjes van de lelie. Stel je voor dat de lelie geleidelijk aan open gaat. Blaadje per blaadje gaat de lelie verder open. Totdat de bloem volledig openstaat in zijn volle glorie. Blijf even bij het beeld van die mooie open bloem. Breng dan je aandacht terug bij je ademhaling en ga nog een paar ademhalingen diep en bewust ademen. Kom dan zachtjes terug uit de meditatie.

guille-pozzi-SHcHVFhz7-M-unsplash
aron-visuals-D7W4NAKJFts-unsplash

 

Ritueel

Dit ritueel gaat over dankbaarheid en genieten van alles wat je rondom jou hebt. Je kan kiezen om eerst een korte meditatie te doen waarbij je een mantra of affirmatie rond dankbaarheid herhaalt.

Je kan de cake of de cupcake onderdeel laten uitmaken van je ritueel en het mindful gaan opeten. Dit wil zeggen dat je elke hap neemt met je volle aandacht. Dat je de textuur op je tong voelt, de verschillende smaken. Je aandacht is op dat moment volledig bij het opeten van het cakeje. Geniet vooral.

Loslaten

Volle maan is steeds een goed moment om stil te staan bij de dingen die je graag wil loslaten. Van hieraf gaat de maan verminderen, richting de nieuwe maan. Gebruik deze afnemende energie om dingen los te laten.

Maak van deze maan gebruik om al je angsten rond tekort of te weinig te hebben, los te laten. Je kan dit luidop zeggen of opschrijven. Bv. “Ik beslis om niet langer te geloven dat ik niet genoeg geld heb.” of “Ik laat het idee los dat ik niet genoeg ben.”

Afsluit

Bedank in eerste plaats jezelf dat je de tijd hebt genomen om deze spirituele connectie te maken.
Bedank de maan om je pad te verlichten, de elementen om aanwezig te zijn en je wachters of gidsen om de ruimte te maken.

Blaas de kaarsen uit terwijl je dankbaarheid uitspreekt. Verzamel je kristallen om ze op te laden in de volle maan energie.

Muziektip

Spotify playlist: Winter Acoustic – Indie & Folk Songwriters

Kijktip

Goop Lab aflevering
met Wim Hofman (Netflix) Touching The Void

Leestip

 
pedro-lastra-wCujVcf0JDw-unsplash

About Post Author