Skip to content

Maandelijks voorzien we jou van inspiratie voor jouw volle maan ritueel. Je kan volledig zelf kiezen wat je gebruikt en hoe je alles toepast. Bij Heksen Dragen Sneakers geloven we in een vrije, spirituele beleving die voor jou werkt. Volle maan is een ideaal moment om spiritueel werk te doen. Je kan dit doen op de volle maan zelf of een paar dagen ervoor of erna.

De pink moon is helaas niet roze. De naam heeft ze te danken aan een rooskleurige bloem, de moss phlox, die in deze periode in bloei komt te staan.
Deze maan is de eerste supermaan die wij dit jaar mogen verwachten. Een supermaan is groter en feller dan de gewoonlijke volle maan. In zeker zin benadrukt dit de spirituele betekenis van deze Aprilse maan, namelijk optimisme en uitkijken naar de toekomst. We mogen nu echt de winter van ons afschudden.

Deze thema’s zullen dan ook terug aan bod komen in het ritueel.

Veel plezier and happy full moon!

Intentie:

Omarm zelfs de kleinste vorderingen die je maakt.

Ik vertrouw op de natuur en laat ze haar gang gaan.

sixteen-miles-out-K-YlEjJDSEo-unsplash

Roze maan thee

Ingrediënten:

  • 1/2 eetlepel hibiscus
  • 2 theelepels lavendel
  • 1/2 theelepel zomeralsem (mugwort)
  • 1/2 theelepel rozenbottel
  • een paar rozenknopjes
renee-kiffin-rNiaLyEdFzE-unsplash

Journaling inspiratie

Gebruik deze vragen om in je journal dieper connectie te maken met jouw stem. Schrijf de vraag bovenaan je blad op en schrijf neer wat er in je opkomt, zonder te oordelen of jezelf te filteren. 

  • Wat ben je klaar om los te laten?
  • Wat zijn de nieuwe dingen in je leven die je blijdschap brengen?

Optimisme

Je kan het al wel raden. Deze maand gaan we ons altaar omdopen tot een oase van roze. Geen fan van roze? Je kan ook pastel tinten of paars gebruiken. De roze maan staat in het teken van optimisme, dus laat dit ook terugkomen op je altaar. Gebruik elementen die je vrolijk maken: foto’s van leuke herinneringen, flashy kaarsen, toffe objecten…

 

neven-krcmarek-l9t8O7S7s18-unsplash

Rozenkwarts

Bij een roze maan hoort uiteraard rozenkwarts.

Maar we leggen de focus op de hart chakra en de planeet Venus, dus neem er ook zeker emerald bij.

Roze opal of kyaniet kunnen een goed alternatief zijn om connectie te maken met deze energie.

gabrielle-henderson-M4lve6jR26E-unsplash

Ritueel

We laten met deze maan de restjes winterkou smelten en kijken uit naar wat de toekomst voor ons zal brengen. Omring je met felle kleurtjes, speciale aandacht gaat naar roze tinten, het is tenslotte een roze maan.

Begeleid je meditaties of mindfulness momenten met een rozenkwarts om je hartchakra een extra boost te geven.

brooke-lark-08bOYnH_r_E-unsplash

Nieuw leven

Deze roze maan kondigt nieuw leven aan en dat mag gevierd worden. Ga op zoek naar seizoensfruit, zoals aardbeien en appels die er in overvloed zullen zijn deze maand.

Vergeet niet dat het ook een goed moment is om te zaaien. Het is dé tijd om bijvoorbeeld tomaten, basilicum en sla (voor degene met de ruimte hiervoor) te planten. Check ook je kamerplanten, misschien zijn er een aantal die toe zijn aan een grotere pot?

Voor degenen onder ons die romantische perspectieven hebben; dit is een mooi moment om je in te zetten voor een nieuwe relatie. Maar maak geen overhaaste beslissingen.

In April kunnen we gebruik maken van de volle maan om verandering aan te trekken. Zit je een beetje vast in een bepaalde situatie? Of is er een situatie in je leven dat maar traag vooruit gaat en dat wel een duwtje in de rug kan gebruiken? Gebruik dan de kracht van deze volle supermaan.

1. Schrijf op een blad papier wat je graag zou willen veranderen.

2. Zoek een klein potje dat je op overschot hebt, om iets in te planten.

3. Vind een eikenboom (of een andere grote boom) in je buurt.

4. Ga onder de boom zitten en stel je levendig voor wat je graag zou zien veranderen. Gebruik hierbij je zintuigen. Wat hoor/zie/voel/ruik/smaak je?

simon-wilkes-S297j2CsdlM-unsplash
bogdan-g-4NeqU2nfngk-unsplash

5. Uit respect voor het milieu gaan we het papiertje met je verandering niet begraven aan de boom. Leg het papiertje in je potje en doe er wat aarde op. Neem het potje terug mee naar huis en plant er eventueel een zaadje in.

6. Geef de boom een klein geschenkje: laat een kristal achter (je kan hem onderaan de boom begraven) of bezorg de boom een lekkernij zoals wat besjes.

7. Neem een blad van de boom – denk eraan om eerst toestemming te vragen. Je kan het blad thuis op je altaar laten leggen. Als je een tijgeroogkristal zou hebben, zet de kristal dan in de buurt van het eikenblad om voorspoed en optimisme aan te trekken.

Laat die veranderingen maar komen!

Loslaten

Volle maan is steeds een goed moment om stil te staan bij de dingen die je graag wil loslaten. Van hieraf gaat de maan verminderen, richting de nieuwe maan. Gebruik deze afnemende energie om dingen los te laten.

Maak van deze maan gebruik om al je angsten rond tekort of te weinig te hebben, los te laten. Je kan dit luidop zeggen of opschrijven. Bv. “Ik beslis om niet langer te geloven dat ik niet genoeg geld heb.” of “Ik laat het idee los dat ik niet genoeg ben.”

Afsluit

Bedank in eerste plaats jezelf dat je de tijd hebt genomen om deze spirituele connectie te maken.
Bedank de maan om je pad te verlichten, de elementen om aanwezig te zijn en je wachters of gidsen om de ruimte te maken.

Blaas de kaarsen uit terwijl je dankbaarheid uitspreekt. Verzamel je kristallen om ze op te laden in de volle maan energie.

About Post Author