Skip to content

Ik ga op een magische reis van Glastonbury naar New Orleans tot in Taipei. Waar magie te vinden is van Nikki Van Der Car neemt mij mee naar magische, mythische, griezelige en energetische plekken op deze aardbol. Ik krijg ietwat keuzestress, welke mystieke locatie wil ik eerst bezoeken? In welke streek wonen feeërieke wezens? Waar kan ik heksen spotten? Nikki prikkelt de natuur- en geschiedenisliefhebber in mij.

De foto’s en illustraties wakkeren mijn wanderlust en nieuwsgierigheid aan. Het is een heel beknopte gids en daardoor blijf ik op mijn honger zitten naar meer informatie, maar aan elke plek kan een boek gewijd worden. Elk hoofdstuk behandelt de magische plekken op deze wereld vanuit een andere invalshoek. Ik ontdek sprookjesachtige locaties, heilige gronden, magie in de natuur, spookplaatsen, steden waar de tijd en rituelen hebben stilgestaan, aardechakra’s en Leylijnen. Dit boek brengt je naar meer dan 70 plaatsen, maar er zijn zeker nog wonderen te ontdekken. 

Het was de eerste keer dat ik over Leylijnen, mystieke lengte- en breedte graden die de baan van de zon volgen, las. Bali is een spiritueel centrum door de ligging op de kruising van de Plumed Serpent en de Rainbow Serpent.

Cueva de los crystales, een ondergrondse magmakamer in Naica, lijkt mij een droom om te bezoeken. Deze grot, vol met selenietkristallen, is helaas aan het verdwijnen door de hete, droge lucht. 

Ik wil een trip naar het eiland Skye in Schotland, waar feeën wonen. Sommige spookplaatsen zal ik mijden, hoewel Salem en New Orleans mij zeker aanspreken. Wie weet welke chilling adventures daar wachten, maar in de catacomben van Parijs zal je mij alvast niet vinden.

Dit boek brengt niet alleen onze mooie wereld in kaart, maar ik word er aan herinnerd dat we het ondermaanse moeten respecteren en eren, zoals veel natuurvolkeren doen met hun eeuwenoude kennis en rituelen. Ik heb helaas nog geen enkele plaats bezocht, maar ik kijk uit naar toekomstige reisplannen. 

About Post Author