Skip to content

Laten we beginnen bij het begin: wie is Tony Robbins? Een Amerikaanse coach, spreker en schrijver die mensen inspireert tot het omgooien van hun leven in een positieve, helende zin. Naast de boeken die hij schreef, organiseert hij tal van peperdure seminars waaronder de ‘Date With Destiny’. Deze documentaire volgt dit zes dagen durende traject waarbij Tony elke dag een ander thema binnen het leven aanpakt door mensen uit het publiek persoonlijk aan te spreken en hen te confronteren met hetgeen waar zij vast mee zitten in hun leven. Vraag je je af wat je drijft in het leven? Of merk je dat je twijfelt aan je doel? ‘Date With Destiny’ zou daar alle antwoorden op geven, als je zijn website wil geloven.

Als kijker word je meegenomen tijdens deze zes dagen: je leert Tony achter de schermen beter kennen, maar je krijgt ook een duidelijk beeld van hoe ‘Date With Destiny’ in elkaar zit en wat je doormaakt als deelnemer. Maar het is meer dan een objectieve documentaire: persoonlijke, emotionele verhalen van mensen waarop Tony super sterk verbaal inspeelt, raken je diep. Ze dwingen je om zelf ook om naar binnen te kijken.

De manier waarop mensen met andere mensen omgaan tijdens deze zes dagen, is iets wat allemaal in ons zit maar soms nog te weinig naar buiten komt: vol vertrouwen, overgave en liefde elkaar alles gunnen en meegaan in elkaars persoonlijke verhalen. Zonder elkaar te veroordelen, maar er gewoon te zijn voor elkaar. ‘Date With Destiny’ is dus niet alleen een individueel traject waar je door gaat, maar het brengt mensen ook dichter bij elkaar, er hangt een magnetische kracht van pure menselijke verbinding die oprechte genezing met zich mee lijkt te brengen. En dat is misschien wel iets wat mij het meeste heeft geraakt tijdens het zien van deze documentaire.

Ondanks dat Tony Robbins als een ware Amerikaanse god overkomt in de documentaire – hij lost moeiteloos elk probleem van ieder individu uit het publiek op – is het wel duidelijk: zijn zielsmissie is om mensen te helpen en inspireren. Daar kan je niet omheen, het straalt van hem af, het zet hem in zijn kracht, het is een aangeboren talent. Hij wil oprecht dat iedereen het goed heeft en ten volle voor het leven gaat. En misschien is het wel die liefdevolle oprechtheid die van hem een succes maakt. 

De documentaire kan je bekijken op Netflix.

About Post Author