Skip to content

‘The Nature of Witches’ is een prachtig boek dat vlot wegleest voor wie houdt van heksen, de kracht van magie en de verschillende seizoenswisselingen. Het is zeker een aanrader voor fans van ‘Winx’ en ‘Fate: the Winx Saga’.

‘The Nature of Witches’ van Rachel Griffin laat je de schoonheid van de seizoensveranderingen inzien en zorgt ervoor dat je gaat houden van alle soorten weer. Ja, zelfs van de regen! En geef nu toe, dat beetje positiviteit kunnen we nu allemaal zeker wel gebruiken, toch? Winterblues, you feel me?

Over wat gaat het boek nu precies? Het boek vertelt het verhaal van Clara, een ‘everwitch’ die aan de ‘Eastern School of Solar Magic’ les volgt. De naam van de school verklapt al dat de heksen hun magie door de zon verkrijgen. Clara is een beetje het buitenbeentje. Het is immers al honderden jaren geleden dat er nog een everwitch was. Als everwitch beschikt zij namelijk over de magie van alle seizoenen. Haar medeheksenstudenten, zijn onderverdeeld volgens de vier seizoenen: zo zijn er zomerheksen, lente-, herfst- en winterheksen. (Hogwarts-vibes check!) Zij ervaren de volle kracht van hun magie in hun geboorteseizoen. De magie van Clara evolueert met de seizoenen mee.

Met hun magie beïnvloeden de heksen het weer en het klimaat, wat noodzakelijk is nu er bijna onomkeerbare gevolgen te merken zijn omdat de ‘shaders’; zij zonder magie, de planeet tot het uiterste gedreven hebben.

Alle hoop om met deze uitdagingen in een wereld vol verandering om te gaan, wordt dan ook bij Clara de everwitch gelegd. Kan zijn omgaan met de extreme weersveranderingen en haar medeheksen redden van uitputting nu zij allen ertoe gedwongen worden hun magie in te schakelen in seizoenen waaraan ze niet verbonden zijn? Kan zij bovendien de mensen redden die het dichtst bij haar staan van haar eigen oncontroleerbare magie?

Het verhaal laat ons hierdoor als lezer stilstaan bij onze eigen planeet en de impact van ons als mens op het milieu en het klimaat. Verandering is noodzakelijk en dit vereist de samenwerking en inzet van ons allemaal.

Hoe het verhaal verder afloopt, mag je zelf ontdekken in het boek 😉

De auteur Rachel Griffin belooft ons alvast een volgend boek met een losstaand verhaal in 2022 dat ‘Wild is the witch’ zal heten.

About Post Author