Skip to content

In het door oorlog verscheurde Ravkan doet weeskind Alina Starkov al haar hele leven haar best om niet op te vallen. Maar die poging mislukt wanneer ze haar beste vriend Mal tijdens een gevaarlijke expeditie door de Vlakte niet alleen wil laten. Daar wordt een kracht bij haar ontdekt die de wereld kan redden. Abrupt wordt haar simpele, onopvallende leven als kaartenmaker bij het Eerste Leger on hold gezet. Naast de wending in Alina’s leven, krijgt crimineel wonderkind Kaz Brekker een opdracht aangeboden die levensgevaarlijk is, maar die weliswaar meer geld oplevert dan hij ooit had durven dromen..

Omdat de boeken van Leigh Bardugo zo ontzettend worden geprezen in online boekcommunities, was ik dan ook enorm nieuwsgierig naar de serie. Shadow & Bone is namelijk een samenstelling van 2 boekseries van de schrijfster: De Kraaien boeken en De Grisha boeken. En of dat deze serie vermakelijk is om te kijken! De afwisseling tussen licht en duister, verleden en heden en romantiek en mysterie neemt je helemaal mee in de fictieve, magische wereld met van Alina en Kaz. De sfeer, kostuums en decors deden mij soms denken aan de tijd van de Koude Oorlog, wat ik erg origineel en vernieuwend vind. Want de meeste fantasy – en boekseries spelen zich eerder af in middeleeuwse settings.

Het is voor mij wel zo’n serie die je minstens 2 keer moet bekeken hebben voordat je met alles mee bent. De romantische ziel in mij heeft wel enorm genoten van de subtiele sexy kantjes die hier en daar naar boven kwamen. Maar ik vond dat zowel personages Alina als Mal nogal oppervlakkig waren waardoor mijn interesse in hen wat ontbrak. Mijn favoriete personage was ongetwijfeld de aantrekkelijke, super boeiende en mysterieuze Darkling. Dit personage had gelukkig wel heel wat diepgang. Maar ook de gokverslaafde scherpschutter Jesper vond ik een heel tof personage. Er is waarschijnlijk nog heel wat mysterie die we als kijker pas in verdere seizoenen zullen zien opgelost worden, maar zolang kan ik niet wachten: ik ben nu overtuigd om alle boeken te lezen!

Kijk hier de trailer:

About Post Author