Skip to content

Raya and the last dragon – nu te bekijken via Disney+

In één van de meest recente Disneyfilms, volgen we Raya mee in haar avontuur op zoek naar de laatste draak genaamd Sisudatu.

Voor het noodlot toesloeg, was er sprake van Kumandra. Een wereld waar magische drakenwezens in harmonie met mensen samenleefden.  De draken brachten de mensheid water, regen en vrede.

Maar toen kwam er plots een plaag opzetten gekend als ‘Druun’ die de wereld binnendrong en alles wat het aanraakte, deed veranderen in steen. De draken offerden zichzelf op om iedereen te redden. De laatste draak Sisu(datu) stopte al haar magie in een edelsteen, ‘the dragon gem’, om zo uiteindelijk de Druun te verslagen. Iedereen die versteend was, keerde terug. Behalve de draken… Alles wat er overbleef, was de drakensteen.

De komst van Druun betekende gelijk ook het einde van Kumandra en het vredevol samenleven van de verschillende volkeren. De mensen keerden zich van elkaar af en er was niet langer sprake van Kumandra. Ze splitsten zich op in vijf verschillende delen, vernoemd naar de delen van de draak (Fang, Heart, Spine, Talon & Tail).

Het hartenvolk beschikt sindsdien over de magische drakensteen. De andere vier volkoren zijn hier, zoals je wel al kan raden, natuurlijk op uit. Raya, prinses van Heart, fungeert hier als beschermer van de drakensteen.

Volgens de legendes zou Sisu er nog steeds zijn. Ze is echter spoorloos verdwenen sinds ze met behulp van de drakensteen de Druun versloeg. Raya besluit naar haar op zoek te gaan om zo haar vaders wens waar te maken om iedereen weer samen te verenigen en Kumandra in volle glorie te herstellen.

En zo begint het avontuur…

Draken, magie en avontuur: alles wat je maar wilt kan je terugvinden in deze fijne Disneyfilm. Bovendien is het één van de weinige Disneyfilms waarin er geen sprake is van een romance tussen het hoofdpersonage en een mannelijke tegenspeler (zoals bv. ook het geval is bij Vaiana). Het is verfrissend dat het vrouwelijke hoofdpersonage niet gered moet worden door een knappe prins, maar haar eigen boontjes dopt. Met behulp van een magische draak weliswaar 😉.

About Post Author