Skip to content

Sabrina Spellman is half heks, half mens en leidt dus een dubbel leven. Op haar zestiende verjaardag moet ze dan ook een keuze maken die de loop van de rest van haar leven zal bepalen. Ze mag dan wel een lief, onschuldig voorkomen hebben, ze is absoluut niet op haar mondje gevallen. Haar zelfzeker en rebels karakter zorgt voor heel wat ruzies en discussies met haar tantes Zelda en Hilda en neef Ambrose. Want ze vecht voor de mensen die ze liefheeft, maar ook voor waar zij in gelooft. Ook al gaat dat soms in tegen de regels en wetten van de High Priest en de Dark Lord. 

Ondanks de monsters, demonen, geesten en gruwelijke gebeurtenissen die in een grote hoeveelheid aanwezig zijn, komt het niet altijd angstaanjagend over. Soms lijkt het wat nep of onrealistisch, maar dat maakt het juist aangenamer om naar te kijken. Elke aflevering duurt een klein uur, waardoor je na drie afleveringen al het gevoel hebt dat je halverwege het eerste seizoen zit. Maar de sfeer en de décors zitten echt goed, ze nemen je mee naar het tijdloze en fictieve Amerikaanse dorpje Greendale – waar het altijd lijkt te spoken.

De heksenwereld waarin Sabrina opgroeit is een mengeling van oude keltische mythologie – zo vieren ze in december het joel -of zonnewendefeest –  en eerder donkere magie die niet zozeer iets te maken heeft met de kracht van de natuur. Hun heksenwereld heeft haar eigen religie. Zo zijn alle gedoopte heksen ‘unholy’, gaan ze naar de Church of Night en is hun ‘god’ de Dark Lord. Maar Sabrina is helemaal niet religieus ingesteld en dat maakt van haar een moeilijkere, averechtse heks die alles zou opgeven voor individuele vrijheid. 

Chilling adventures of Sabrina is een mysterieuze, entertainende serie voor al wie enthousiast wordt van donkere rituelen, beschermgeesten, duivels, maar ook een zwak heeft voor thema’s als familie, vriendschap en hier en daar wat liefde en lust.

About Post Author