Skip to content

Maandelijks voorzien we jou van inspiratie voor jouw volle maan ritueel. Je kan volledig zelf kiezen wat je gebruikt en hoe je alles toepast. Bij Heksen Dragen Sneakers geloven we in een vrije, spirituele beleving die voor jou werkt. Volle maan is een ideaal moment om spiritueel werk te doen. Je kan dit doen op de volle maan zelf of een paar dagen ervoor of erna.

Deze maand heet de volle maan ‘Harvest moon’ of ook wel ‘Full Corn Moon’. In mijn hoofd klinkt meteen het prachtige lied ‘Colors of the wind’ uit Pocahontas. “Have you ever heard the wolf cry to the full corn moon?”. Deze maan is bijzonder omdat zij heel dicht bij de septemberequinox valt. Het moment waarop de dag en nacht evenlang zijn. Vanaf die dag worden de nachten telkens weer een beetje langer. De start van de astrologische herfst.

Letterlijk vertaald betekent deze maan ‘Oogstmaand’. Men koos voor deze naam omdat deze maan samenvalt met de periode waarin maïs (in het Engels: corn) en andere gewassen geoogst worden. Je wordt op deze volle maan dan ook uitgenodigd om even stil te staan bij wat je de afgelopen maanperiodes allemaal hebt gezaaid en wat je hebt mogen oogsten.

Deze thema’s zullen dan ook terug aan bod komen in het ritueel.

Veel plezier and happy full moon!

Intentie:

Ik maak even tijd om het afgelopen (halve) jaar te overschouwen. Welke zaadjes heb ik geplant en wat heb ik al kunnen oogsten?

Ik ben dankbaar voor al het moois wat ik de afgelopen periode mocht ontvangen.

paz-arando-zwZusrYAGoM-unsplash
meredith-petrick-R4nmhchAszY-unsplash

Oker

De kleur voor deze volle maan is okergeel of goud, een referentie naar de warme, zomerse kleur van maïs, recht vanop het veld. Je kan deze kleur laten terugkomen in je kledij, elementen op je altaar leggen, een tekening of schilderij maken met deze kleur als basis. Dompel je onder in deze kleur en sta even stil bij de gevoelens die deze kleur bij je teweeg brengen.

 

anton-maksimov-5642-su-Cp_VUkZgXUk-unsplash

Journaling inspiratie

Gebruik deze vragen om in je journal dieper connectie te maken met jouw stem. Schrijf de vraag bovenaan je blad op en schrijf neer wat er in je opkomt, zonder te oordelen of jezelf te filteren. 

 • Wat heb ik het afgelopen jaar gezaaid?
 • Wat heb ik het afgelopen jaar geoogst?
 • Waar ben ik dankbaar voor?
 • Wat heeft me ontzettend gelukkig gemaakt?
 • Wat zou ik nog willen oogsten?
 • Welk zaadje dat niet is beginnen groeien laat ik los?

Overvloed

Voor deze volle maan gaan we de overvloed van de oogstperiode opsnuiven door naar buiten te gaan. Maak een fijne wandeling langs velden en merk op hoe de gewassen op de velden overvloedig klaar staan om geoogst te worden. Wees dankbaar dat de natuur ons deze overvloed schenkt. Je kan een gerecht klaarmaken met verse maïs of heerlijke popcorn laten poffen om dit gewas (en vele andere gewassen) te eren.

christophe-maertens-v9r31Dxg0X0-unsplash

Kristallen

De kristallen die we met deze maan associëren: 

 

jan-kahanek-fVUl6kzIvLg-unsplash

Ritueel

Een ritueel kan op verschillende manieren opgebouwd worden, maar het is vooral belangrijk dat je doet wat voor jou goed voelt.
Hieronder geef ik je een suggestie wat je kan doen.

Benodigdheden:

 • Droge maïs
 • Ev. zeezout en/of suiker
 • Olie die mag verhit worden (vb. zonnebloemolie, arachide-olie, …)
 • Een kookpot met deksel (idealiter een glazen deksel waar je kan doorkijken)
 • Journal
 • Schrijfgerief
 • Een kaars
 • Ev. Palo Santo, kristallen, kaarten
shashi-chaturvedula-FjYwhowyp6k-unsplash

Meditatie

Neem eerst tijd om bij jezelf te komen door bijvoorbeeld meditatie. Je kan er ook voor kiezen om heel mindful en bewust te gaan wandelen in de natuur of helemaal in je lijf te zakken door op een fijn nummer te dansen.

Popcorn

Neem heel bewust je tijd om popcorn klaar te maken. Doe dit met een diep respect voor moeder natuur die ons dergelijke gewassen schenkt. Ga even met je vingers door de droge maïs en wees dankbaar dat het er is.
Verhit een ruime hoeveelheid olie in de kookpot. Laat die goed warm worden. Strooi er daarna de maïs bij en doe het deksel op de pot. Laat even het innerlijke kind in jezelf naar boven komen wanneer de maïs begint te ploffen. Bij mij komt er alvast een gevoel van nostalgie naar boven als ik daar aan denk. Als alle maïs gepoft is, kan je er als je wil extra smaak aan geven door er zout en/of suiker bij te voegen en te laten smelten.

edgar-soto-brXWdf2HuOA-unsplash
jan-kahanek-fVUl6kzIvLg-unsplash

Journaling

Maak het jezelf nu gemakkelijk. Steek een kaars en/of wat wierook aan, zet je op een kussen of in de zetel, neem de popcorn bij je en je journal. Neem de journalvragen er bij en start met schrijven. Voel voor jezelf hoe de afgelopen periode al geweest is. Wat heb je gezaaid en wat kon je al oogsten? Waar ben je dankbaar voor?

Ritueel

Wanneer je klaar bent met noteren neem je de popcorn bij de hand. Je neemt telkens een stukje popcorn en kiest iets uit je journal waarvoor je dankbaar bent. Je zegt hardop wat het is en eet het stukje popcorn heel bewust en met veel respect op. Zo ga je door met alle aspecten waar je dankbaar voor bent en zaken die je wil loslaten. Lust je geen popcorn? Dan kan je er ook voor kiezen om een kommetje met water te vullen en een handvol maïs er in te leggen. Schrijf datgene waar je dankbaar voor bent en wat je wil loslaten op kleine briefjes en leg die bij de maïs in het water.

erik-jan-leusink-uQN9KaPTeI4-unsplash

Loslaten

Voel je dat je het wat moeilijk hebt om de zaadjes die niet groeiden los te laten? Gebruik dan je lichaam. Zet wat goeie ‘stamp’muziek op en ga bewegen. Dans, stamp en shake tot je voelt dat je het jezelf kan toestaan om los te laten. Is dansen niet je ding? Ga dan naar buiten. Wandel bewust met je blote voeten in het gras of maak connectie met een boom.

Afsluit

Bedank in de eerste plaats jezelf dat je de tijd hebt genomen om hier even heel bewust mee bezig te zijn. Je kan, ter inspiratie, nog een orakel- of tarotkaartje trekken. Wil je wat duidelijke guidance van je gidsen, neem dan je pendel of runen bij de hand.

Bedank de maan om je pad te verlichten en voel het diepe respect voor de overvloed van Moeder Natuur.

Blaas de kaarsen met een diep gevoel van dankbaarheid uit.

 

About Post Author