Skip to content

Voor de nieuwe maanmissie in 2024 wil de NASA een playlist samenstellen om de crew van de Artemisshutles wakker te maken én om hun drie dagen durende trip te begeleiden. Suggesties kunnen via Twitter ingestuurd worden onder de hashtag #NasaMoonTunes. 

Dit is één van de vele Moon Facts in Lunatic: Een gids naar de maan en terug. Nieuwsgierig naar meer? Doorblader het boek om te ontdekken hoe de maan een muze is.

Een vleugje mystiek, dagelijkse rituelen, facts en kunst ontmoeten elkaar in Lunatic. Of je nu van astrologie houdt, muziekfanaat of fotograaf bent, iedereen kan zijn gading in dit boek vinden. 

Katrin Swartenbroux en Wided Bouchrika combineren mooie illustraties en adembenemende foto’s met een vernieuwende en pittige inhoud – een golf van verwondering overviel mij. Het boek bleef mij niet alleen boeien door de afwisseling van quotes en interessante feiten ook de kleine fijne details op de bladzijden hielden mijn aandacht vast (tip: het gaat om de schijngestalten van de maan). De hoofdstukken zijn geen eentonige of droge opsomming van feiten maar maken van Lunatic een praktische, hippe gids voor maanliefhebbers, passend voor onze generatie van creators. Dat wil zeggen dat we zelf onze levens samenstellen: uit verschillende interesses kiezen we wat goed voelt en deze voegen we samen. 

Ik kwam te weten wat een moon breathing inhoudt, wat de bedoeling van ‘Space Oddity’ van David Bowie was, hoe mijn maanteken (Ram) mijn onderbewustzijn bepaalt en waar in Europa een Dark Sky Park te vinden is (onder andere in De Boschplaat, Nederland). De wetenschap en commerciële ontwikkelingen die in dit boek besproken worden bleven mij verrassen, het gaf mij het gevoel dat deze onderwerpen niet enkel voor de experts toegankelijk zijn. 

Lunatic is een draagbaar museum over de maan. Neem de kans om zelf te onderzoeken welk facet jou kan bekoren en speur de hemel af.

About Post Author