Skip to content

De eerste keer dat ik met bewondering keek naar een kruidencrème was toen ik met een zere enkel rondliep. Een vriendin van mij raadde een zalfje aan op basis van een bergbloem die valkruid noemt. Deze bloem bleek een bekend (én efficiënt) middeltje tegen verstuikingen en kneuzingen te zijn.

Mijn nieuwsgierigheid naar helende planten en kruiden is sindsdien gegroeid en onlangs waagde ik mij aan wat producten die je niet enkel fysiek ondersteunen, maar ook emotioneel. Ik heb het specifiek over een mooi duopakketje van het merk 3d Ritual. Deze brand heeft een Moon en een Sun cream. De zonnecrème (niet hetzelfde als die met SPF die wij kennen) is een activerend middeltje. Door de flinke dosis eucalyptus en munt in dit product schiet ik echt wakker, het is ook ideaal voor degene onder ons die wel eens kampen met een verstopte neus in de ochtend. De toetsen van mandarijn en citroengras doen het bloed lekker goed circuleren. Vaak gebruik ik zalfjes en crèmes met deze ingrediënten bij spierpijn of heel gericht op mijn nek na een lange dag achter de computer te hebben doorgebracht. 

Aan de andere kant heeft het merk 3d Ritual ook een maancrème. De meer zen tweelingzus van hun zonnecrème. Zoals een goede slaapthee bevat deze lotion ook kamille, roos en lavendel, wat voor een kalmerend effect zorgt. Het is ondertussen zelfs onderdeel geworden van mijn slaapritueel. Het werd mij aangeraden om de lotion in mijn palmen te smeren, mijn handen als een kopje te vouwen en naar mijn gezicht te brengen om het goed in te kunnen ademen. Het zorgt echt voor een kalmerend gevoel vlak voor ik in bed kruip. Je kan dit ook met de Sun cream doen in de ochtend om dat extra alert gevoel te krijgen als je moeilijk uit bed geraakt. 

Ik raad jullie aan om op avontuur te gaan en te experimenteren met geuren en skincare op basis van planten. Wat ook leuk én gemakkelijk is, is een olie kopen (bijvoorbeeld roosextract) en een paar druppeltjes toevoegen aan je bodylotion. Dit kan heerlijk ontspannend zijn. Als je meer spice zoekt is misschien een product op basis van gember of citrusvruchten iets voor jou. 

Voor wie snel meer zou willen weten over de effecten van kruiden op ons lichaam, raad ik aan om de aflevering met Lily Joan te beluisteren. Onze eigen witchy herborist Annelies laat onze leden maandelijks kennis maken met nieuwe kruiden. Benieuwd naar de helende kracht van planten? Check zeker ons membership met bijdragen van Annelies en vele anderen.

Ik hoop alvast dat je geprikkeld bent om de plantenwereld in te duiken met ons. 

About Post Author