Skip to content

Maandelijks voorzien we jou van inspiratie voor jouw volle maan ritueel. Je kan volledig zelf kiezen wat je gebruikt en hoe je alles toepast. Bij Heksen Dragen Sneakers geloven we in een vrije, spirituele beleving die voor jou werkt. Volle maan is een ideaal moment om spiritueel werk te doen. Je kan dit doen op de volle maan zelf of een paar dagen ervoor of erna.

De volle maan in oktober, dichtbij Halloween, noemen we een Bloedmaan of Jachtman. De naam is afkomstig van het bloed dat gelinkt is aan de jacht. De rode kleur werd ook gelinkt aan de kleur van het vallen van de bladeren. Koudere en kortere dagen staan voor onze deur en traditioneel werd er voorbereid op de winter en het opslaan van een voorraad. Deze volle maan focust zich op naar binnen keren en zelfreflectie. Want de donkere tijden van het jaar zijn begonnen. Probeer die donkerte niet als iets negatief te zijn, maar omarm het met hart en ziel. Zie het als een tijd van rust en reflectie op wat het afgelopen jaar jou al heeft geleerd. Laat los zoals de bomen ook hun bladeren loslaten.

Veel plezier and happy full moon!

Intentie:

Wees dankbaar voor de komst van het najaar, het geeft je de kans om het rustiger aan te doen.

Alles wat ik nodig heb, draag ik al in me.

alisa-anton-JhxGkGgd3Sw-unsplash

Mabon

We hebben zonet de feestdag van Mabon achter de rug waar appelen centraal staan en die zijn ook tijdens de bloedmaan nog steeds in trek. Maak de combinatie met kaneel en noten.

Je kan ook een blend maken van deze essentiële oliën:

 • 2 drupjes bergamot
 • 2 drupjes wintergreen
 • 1 drupje cedarwood
edz-norton-EUIALcbnQYI-unsplash

Journaling inspiratie

Gebruik deze vragen om in je journal dieper connectie te maken met jouw stem. Schrijf de vraag bovenaan je blad op en schrijf neer wat er in je opkomt, zonder te oordelen of jezelf te filteren. 

 • Wat kan me rust brengen in dit najaar?
 • Naar wat kijk ik dit najaar uit?
 • Welke lessen en inzichten kreeg ik al in het afgelopen jaar over mezelf?

Cocon

De herfst is in het land en dit is dan ook de ideale periode om dit te reflecteren op je altaar met gedroogde bladeren, noten en takjes. De kleur van deze maan is uiteraard rood en kan je ook laten terugkeren in de kaarsen en afbeeldingen op je altaar. Neem er een dekentje bij en een warme kop thee of chocomelk en keer je aandacht naar binnen toe.

Halloween komt er ook aan. Het ideale moment om connectie te maken met je voorouders, dus zet eventueel wat foto’s of beeldjes op je altaar.

natalie-grainger-DapP9j2DJMQ-unsplash

Kristallen

De kristallen bij deze maan zijn gronden en hebben een donkere kleur:

evie-s-yDN0aAiHSMg-unsplash

Connectie met de cyclus van het leven

Maak een wandeling en leg je focus op alle gevallen bladeren om je heen. Er zijn zoveel verschillende soorten kleuren en vormen en groottes. Zijn er bepaalde bladeren die je aanspreken? Raap ze dan op en neem ze mee naar huis.

Dit is het perfecte moment om connectie te maken met de cyclus van de natuur en het leven. Op het einde van oktober vieren we Samain en herdenken we diegene die zijn overgegaan. Neem de tijd om hierbij stil te staan. Bezoek een begraafplaats als je daar ruimte voor hebt.

Benodigdheden:

 • Gezellige rustgevende muziek
 • Herfstbladeren
 • Een (alcohol) stift
 • Een opbergdoosje
 • Optie: vuur
sebastian-unrau-sp-p7uuT0tw-unsplash

Diepe meditatie

We schakelen over naar de donkere periode van het jaar en daarom keren we naar binnen. Begin je ritueel met een diepe meditatie. Je kan kiezen om een meditatie te beluisteren of om rustige muziek op te zetten.

(Voor onze leden: je kan de meditatie van Lana over loslaten gebruiken.)

Loslaten

Gebruik de bladeren die je verzamelde op je wandeling. Schrijf op elk blaadje wat je wil loslaten. Dat kunnen vervelende situaties of emoties zijn die je afgelopen tijd hebt meegemaakt, een ruzie die je met iemand had, je zorgen om iets, onzekerheden,.. Neem bij elk blaadje de tijd om wat je opschrijft ook bewust echt los te laten door in en uit te ademen. Als je hiermee klaar bent, steek dan al de bladeren in een doosje.

Enkele dagen later kan je de doos terug bovenhalen en lezen wat je op de bladeren hebt geschreven. Zijn er zaken die je van toen nog niet hebt kunnen loslaten? Dan kan je deze bladeren scheuren of verbanden met vuur. Adem hierbij rustig in en uit en bedank jezelf dat dit mag losgelaten worden.

jesse-orrico-OqQyk8vN30k-unsplash
eduardo-olszewski-iE9Iq-ys8Bo-unsplash

Voorouders

Dit is ook de perfecte periode om met je voorouders te praten. Ga rustig zitten, sluit de ogen en stel je voor dat een van je voorouders voor je zit. Het kan zijn dat je een persoon ziet die je kent, of misschien zie je enkel wat vage kenmerken, of misschien is het gewoon wazig. Maakt niet uit. Stel enkele vragen die in je opkomen in gedachten en kijk welke antwoorden er komen. Antwoorden kunnen komen in gedachten of in beelden of zelfs in emoties. Neem daarna nog even de tijd om alles neer te schrijven.

Omarm het seizoen

Het seizoen van Samain staat traditioneel ook in het teken van jezelf en je huis te beschermen tegen de uitdagingen van de winter. Oorspronkelijk werden er beschermingstekens, zoals runen en sigils, gekerfd in de pompoenen.

Kijk of je op een creatieve manier symbolen, runen of andere tekens van bescherming kan gaan aanbrengen rondom je huis.

freestocks-kVv8AvoKJ7g-unsplash

Loslaten

Loslaten is een moeilijk proces. Heb je het gevoel dat je wat ondersteuning kan gebruiken? Download hier een gratis meditatie om meer los te laten.

Afsluit

Bedank in de eerste plaats jezelf dat je de tijd hebt genomen om hier even heel bewust mee bezig te zijn. Je kan, ter inspiratie, nog een orakel- of tarotkaartje trekken. Wil je wat duidelijke guidance van je gidsen, neem dan je pendel of runen bij de hand.

Bedank de maan om je pad te verlichten en voel het diepe respect voor de overvloed van Moeder Natuur.

Blaas de kaarsen met een diep gevoel van dankbaarheid uit.

 

About Post Author