Skip to content

Wat gaan we doen? 

Heel simpel en kort uitgelegd gaan we kristallen in wat water leggen en deze bevriezen. Waarom we dat doen? In het volgende stuk ga ik kort uitleggen wat de wetenschap hierachter is en waarom dit experiment ook heel leerrijk zal zijn. Geen zin in wetenschappelijke praat? Ga dan meteen naar het stukje: Hoe gaan we het doen? 

Waarom gaan we het doen? 

Om te beginnen wil ik kort vertellen over Masaru Emoto, hij was een Japans onderzoeker die een kwestieus onderzoek deed naar het geheugeneffect van water en de energetische eigenschappen ervan. Hij liet met behulp van speciale technieken foto’s maken van ijskristallen, waarvoor hij water gebruikte dat uit verschillende bronnen kwam. Om dit water te beïnvloeden liet hij er geluid aan horen, sprak hij ertegen, gaf hij er emoties en afbeeldingen aan, noem maar op. Emoto’s conclusie was dat de energetische structuur van water kon veranderen door ervoor te zorgen. 

Dit klinkt misschien allemaal heel erg vreemd, maar ook wij bestaan voor 55-60 procent uit water (dus geen 80% zoals sommigen beweren). Het is dan ook logisch dat water energie kan opvangen. Denk ook even aan de maan en haar invloed op de zee en hoe deze allemaal mooi samenwerken. 

Of we water effectief kunnen beïnvloeden door ermee te praten? Dat is een vraag die Masaru Emoto dacht te hebben opgelost. Maar verscheidene andere wetenschappers gaven aan dat hij er helemaal naast zat. Ik wil en kan hier geen welles nietes verhaal van maken. Maar bied wel een tof experiment aan met kristallen. 

Zoals velen onder jullie weten, hebben kristallen effectief invloed op ons lichaam. Wij als moderne heksen weten dit, maar kunnen we dit ook bewijzen? Aangezien we voor 55-60 procent uit water bestaan, zou het misschien wel een leuk experiment zijn om eens te kijken of kristallen de structuur van water kunnen veranderen. En hoe kunnen we dit het beste doen? Door ze in wat water in te vriezen natuurlijk. 

De wetenschapster in mij was zo nieuwsgierig waardoor ik dit natuurlijk met enorm veel plezier heb uitgetest voor jullie. Op het einde van dit artikel kan je de resultaten vinden. 

Hoe gaan we het doen? 

Je neemt een kristal en stopt dit in een glazen bokaal (een plastieken potje werkt ook, maar de glazen bokalen werken net iets beter). Daarna kook je wat water en laat je dit afkoelen. Het is belangrijk dat je geen puur kraantjeswater of flessenwater gebruikt. Het beste gebruik je gedestilleerd water, maar bij mij is het experiment ook goed gelukt met afgekoeld gekookt water. 

Wanneer het water afgekoeld is, stop je er een kristal bij en steek je de bokaal of het potje voor ongeveer zes uur in de diepvries. Zorg dat het geheel mooi recht staat. 

Zoek wel goed op welke kristallen tegen water kunnen, en voor de zekerheid gebruik je ook best een kristal dat tegen een stootje kan of niet enorm duur was. Sommige kristallen zouden durven springen of kapot gaan. 

Zelf koos ik ervoor de amethist en de rozenkwarts te testen. Een paar van onze teamleden onderzochten citrien en bergkristal. Deze soorten hebben het experiment zonder veel moeite overleefd. 

Bodhi’s, borniet, chalcedoon, calciet, chrysocolla, coelestien/ celestien, fluoriet, hematiet, hemimorfiet, lapis lazuli, magnetiet, moqui marbles, prehniet, pyriet, seleniet en zinkblende mogen niet in contact met water komen. Deze stenen zijn namelijk poreus of ijzerhoudend en worden beschadigd door water.

Gebruik verschillende kristallen (wel in verschillende potjes) zodat je ze kan vergelijken. Dat is het leukste!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ar9-kleunAF9jlS5FnVcXBiZY-hPceXA2NsYHMwB16qHvv99YYe6wuoQN7DoXUz7Bia_jnx5vLjwMBfNObzyXDrhLd5IwiYcMLysAYI8AES5wh964Jnb_D0_TfXb0LQontrXErZ6

Wat zijn de resultaten? 

De foto’s spreken eigenlijk voor zich. Wat een verschil! Je ziet duidelijk dat de kristallen een verschillende energie hebben op het water en dus ook een andere werking hebben op ons als mens. 

Ik was al enorm enthousiast over de idee achter dit experiment, maar de resultaten vind ik zo geweldig leuk. Zo kan je aan kinderen of mensen die niet goed weten wat kristallen net doen, uitleggen dat kristallen een bepaalde energie hebben en goed zijn voor verschillende doeleinden. 

De onderzoeker in mij triggeren was geweldig en ik ben er zeker van dat jullie het net zo leuk zullen vinden als ik. Neem gerust een foto van je resultaat en tag Heksen dragen sneakers. 

O ja- dit kan ook een excuus zijn om wat meer plaats te maken in jullie diepvries (ijsjes eerst opeten, het is voor de wetenschap hé). 

Citrien

Rozenkwarts

Amethist

About Post Author