Skip to content

Eigenlijk is het leven net als de oceaan. 
Golven, storm of windstil…maar vooral oncontroleerbaar. 

Is het je ook al eens opgevallen dat een golf je veel harder raakt wanneer jij volledig verkrampt bent? Wanneer je ontspant, kan je meedeinen met de golven. 

Zo ook met het leven: je kan krampachtig proberen alles te controleren, maar uiteindelijk word je moe van de inspanning. Doodop en emotioneel gebroken. Volledig verkrampt, wacht je op de volgende golf die onvermijdelijk komt. Je wordt neergeslagen en met al je kracht probeer je boven water te komen. 

Wat zou er gebeuren als je je ontspant, als je erop vertrouwt dat de golven zullen uitdeinen? Rollend over het strand gaan ze liggen en laten nieuwe ideeën achter.

De afgelopen maanden zijn enorm intens geweest. Op collectief niveau gaan we door een grote shift. Alles wat er gaande is, weegt zwaar op onze mentale gezondheid. Daar bovenop heeft elk van ons ook nog zijn persoonlijke uitdagingen die stress en ongemak veroorzaken. Alles bij elkaar kunnen we het gevoel krijgen dat we overspoeld worden. De ene na de andere golf komt op ons af gerold en we verlangen naar controle. We beginnen te zwemmen tegen de stroming in en we proberen kost wat kost om boven water te blijven. De uitputting nabij.

Zo ging het ook voor mij. Ik was zo bezig met controle te proberen houden over alles in mijn leven. Maar die drang naar controle zorgde net voor enorme chaos. Mijn lichaam kon de stress niet meer aan en ik was oververmoeid. Slaap verkwikte me niet meer en elke dagdagelijkse taak voelde als het lopen van een marathon. 

Ik wil verandering.  

Terugkeren naar liefde, naar vertrouwen.

En daarom schiet ik nu in gang. 

Mijn lichaam, geest en ziel hebben nood aan zachtheid.

Aan de vriendin die ik hen had beloofd te zijn, maar de afgelopen weken alles behalve ben geweest. En omdat ik weet dat ik nooit een andere vriendin zo in de steek zou laten, ga ik dat ook niet bij mezelf doen.

Terug tijd maken voor mijn ochtendroutine van meditatie en yoga, mijn kleine spirituele rituelen en weer verbinding maken met de natuur…kleine stappen met een groot resultaat. Ik voel dat het werkt.

Ik ben er nog niet, maar het voelt goed om onderweg te zijn.

Veel liefs,

Jana.

About Post Author