Skip to content

In de periode van 30 januari tot 20 februari is er een grote kans dat er meer chaos in je dagelijks leven komt dan je gewend bent. Ben je sowieso al een beetje een warhoofd? Wees dan maar alvast op je hoede in de komende weken 😉. Gelukkig kan je de schuld van je onoplettendheid dan steken op de Mercury retrograde. De watte? Een periode van twee tot drie weken waarin de planeet Mercurius opmerkelijk trager beweegt rond de zon. Normaalgezien draait hij op een hoge snelheid, de planeet beweegt zelfs als snelste in ons zonnestelsel. Dit zorgt voor een optische illusie; het lijkt wel alsof Mercurius in de tegenovergestelde richting beweegt van de andere planeten die rond de zon hun baan afleggen. Maar in werkelijkheid vertraagt hij dus gewoon en lijkt het alsof de andere planeten hem inhalen. De eerste Mercury retrograde van 2021 staat in het Watermanteken. 

Wat voor effecten heeft de Mercury retrograde op ons dagelijks leven?

Net zoals de Maan, de Zon en andere planeten, staat Mercurius ook voor verschillende eigenschappen:

  • Je verstand en gedachten
  • Hoe jij denkt, communiceert en alle andere soorten communicatie; luisteren, spreken, schrijven, lezen,..
  • Je intelligentie en intellectuele interesses

Mercurius is dus duidelijk een communicatieplaneet. En als hij ‘achteruitgaat’, is de kans groter op verwarring, vertraging en frustraties. Er is dus een kans dat je hier in de komende periode mee te maken zal hebben.

Hoe overleef je de Mercury retrograde?

Niet getreurd! Deze beweging in het zonnestelsel is ook juist een goed moment voor reflectie. Concentreer je meer op interne reflectie in plaats van dat je impulsieve beslissingen neemt.

  • Dubbelcheck alles! Herlees die belangrijke e-mail minstens twee keer alvorens je hem verstuurt, denk twee keer na voor je met iets akkoord gaat, vermijdt het ondertekenen van een contract – of lees het toch eerst heel zorgvuldig na en denk zeker ook twee keer na voor je iets belangrijks zegt.
  • Probeer flexibel, geduldig, begripvol en alert te zijn.
  • Luister naar je intuïtie, want die staat juist scherper tijdens de Mercury retrograde

De Mercury retrograde is echt niet het einde van de wereld; want je hebt hem al je hele leven drie tot vier keer per jaar meegemaakt. Dus deze overleef je ook wel!

Wanneer kan je in 2021 nog zo’n periode verwachten?

  • Van 29 mei tot 22 juni
  • Van 27 september tot 18 oktober

Succes en wees op je hoede!

About Post Author