Skip to content

Ik herinner me nog hoe ik in de lagere school op de speelplaats ‘Winx’ speelde met mijn vriendinnetjes. We bewogen onze handen alsof we water, aarde, vuur of lucht bestuurden en hielden battles. En het liefst speelde ik Bloom of Flora.

Winx Club is een animatieserie die te zien was op Nickelodeon en gaat over een magische wereld met zes feeën in de hoofdrol. Fate: The Winx Saga is hier dus op gebaseerd. De serie werd in een nieuw, volwassener en hedendaags jasje gestoken. Ik was best onder de indruk over hoe hedendaags de setting in de serie is voor zo’n magische wereld, zo heeft elk personage een smartphone in zijn bezit en wordt ook sociale media actief gebruikt door de feeën en specialisten. Ik had alleszins geen internet en beeldschermen verwacht in hun alledaagse leven, ze zijn tenslotte mensen met magische krachten en die zie je niet vaak in combinatie met laptops en telefoons. Dat maakte het wel origineel en interessant.

Het verhaal start met hoofdpersonage Bloom die arriveert op de feeënschool ‘Alfea’ in de Andere Wereld. Ze weet nog niet lang dat ze een fee is en moet dus leren omgaan met haar krachten. Bovendien ontdekt ze dankzij haar kamergenootje Aisha een heleboel meer over haar verleden, terwijl er gevaar op de loer ligt.. 

Naast Aisha en Bloom leren we ook de gekende personages uit de animatiereeks Stella, Terra, Sky, Riven en Musa kennen. Een gebrek aan typische tienerdrama in het verhaal is er alleszins niet, maar er zitten ook heel wat duistere en misleidende elementen in de serie. En dat vond ik één van de strafste dingen; de kijker wordt meerdere keren om de tuin geleid door verschillende omstandigheden en personages. Op de duur twijfel je over alles.

Het coolste aan de serie zijn natuurlijk de krachten waarover de feeën beschikken. Elke fee beschikt over een bepaalde natuurkracht: water, aarde, lucht of vuur. Maar je hebt ook de kracht van het empathisch vermogen, zo kan Musa de pijn en gevoelens voelen van anderen om haar heen, ze is dus heel gevoelig. Alle feeën leren op Alfea omgaan met hun krachten en de jongens – de specialisten – worden getraind om te vechten tegen bovennatuurlijke wezens.

Ik vond het een interessante, entertainende en vlotte serie, maar voor mij mocht het eerste seizoen iets langer duren. Die zes afleveringen van een klein uur gingen er heel snel door en soms wordt er te veel informatie gegeven op een te korte tijd, maar misschien ligt dat gewoon aan mij en ben ik soms wat traag van begrip 😁! Fate: The Winx Saga bevat een originele, moderne, witchy vibe met duistere kantjes. Ik ben alvast fan en kijk uit naar het tweede seizoen. 

Fate: The Winx Saga is te bekijken op Netflix.

De trailer kan je hier bekijken:

About Post Author