Skip to content

Beluister deze aflevering ook op Spotify, Apple Podcasts of een ander podcast platform.

Voor wie doof of slechthorend is, of liever de aflevering leest, kan hier de transcriptie van de aflevering vinden.

Onwetendheid

Welkom terug bij deze bonusaflevering waarin Lana ons trakteert op een heel persoonlijk verhaal. Ze gids ons doorheen haar adoptieavontuur en de weg die ze zelf aflegde om mama te worden. Lana geeft aan deze aflevering vooral voor zichzelf te hebben gemaakt, uit goesting en als herinnering, maar de aflevering zelf zit bomvol waardevolle boodschappen waar jij als luisteraar zeker iets aan hebt. Zelfs al ben je zelf geen ouder.

Normaal was het plan om in april met nieuwe podcastafleveringen voor Heksen Dragen Sneakers te starten. Op 1 maart ontvingen Lana en haar man plots het heugelijke nieuws dat de adoptie van hun twee kindjes in India eindelijk kan doorgaan! Dit stond normaal voor mei 2020 gepland, maar ook hier kleurde corona de toekomst letterlijk zwart in. Ze moesten wachten… Om die reden zijn er al een tijdje geen nieuwe afleveringen meer.

Voor wie graag een deel van het adoptieverhaal wilt herbeluisteren: check EP 58 – Het einde van 2020.

 

Gevoelens van verdriet en wanhoop

Tijdens een ritueel op vrouwenretraite besloot Lana om de kinderen zelf niet los te laten, maar wel afstand te nemen van het verdriet en de uitzichtloosheid die ze voelde. Ze zou blijven vechten voor haar kinderen.

De voorbije maanden waren een rollercoaster vol gevoelens dat Lana tekortschoot. Alleen was er niets dat ze kon doen… Het gevoel van onzekerheid en niet goed genoeg te zijn, zijn gevoelens die de meeste van ons wel al eens ervaren hebben. Wees zacht voor jezelf wanneer je dit ervaart en besef dat er nog momenten zullen komen waarop je je onvoorbereid voelt. Je gaat fouten maken en blunderen. Dat hoort bij het leven. Geef jezelf over aan het proces. Vertrouw in jezelf en jouw kunnen en jouw intuïtie.

“Ik vind het niet zo erg wanneer het over mezelf gaat, maar mijn kinderen die verdienen de wereld. Ze hebben al zoveel moeten missen en tekort gehad en ik wil ze gewoon alles kunnen geven.”Wat betekent dit voor HDS?

“En ja, dit is een soort vaarwel. Niet omdat het het einde moet zijn, maar een vaarwel naar deze versie van mezelf. De rups naar de vlinder. Het is een vaarwel naar het leven dat ik achterlaat. Een besef dat alles gaat veranderen en een loslaten in dat ik niet weet waar ik ga staan eenmaal ik terug thuis kom met onze twee schatten.

Ik kan met 100% overtuiging zeggen dat ik het allemaal niet weet. Dat ik geen idee heb. En dat is ok. Ik hoef het niet te weten. Het enige dat ik weet, is dat ik klaar ben.”

Sta open voor de veranderingen die er gaan aankomen. Zowel in wie je als persoon bent, als in alles wat je doet.

 

Bedankt lieve luisteraars om te luisteren naar dit verhaal en naar alle afleveringen van Heksen Dragen Sneakers. Bedankt om Lana en het hele team zo ontzettend hard te steunen.

 

Wie graag een postkaartje opstuurt, kan dit doen op volgend adres:

Ali & Mayra Van Alboom, Schepenhuisstraat 17, 9000 Gent.

 

“Merci voor het luisteren En zoals altijd… go out into the world and go spread your magic!”Rate, review en volg ons op Apple Podcasts

“Heksen Dragen Sneakers is de max!” ← Als jij er ook zo over denkt, schrijf ons dan een review of geef ons een positieve rating! Dit helpt ons om meer mensen – net zoals jij – te inspireren om spiritueel te leven in een moderne wereld. Klik hier, scroll helemaal naar beneden en klik op die 5 sterren en selecteer “Schrijf een review”. Laat ons zeker weten wat je uit de aflevering gehaald hebt!

Mocht je het nog niet gedaan hebben, subscribe op de podcast! Zo mis je nooit meer een aflevering. Subscribe!

Links vermeld in deze aflevering:

 

About Post Author