Skip to content

Beluister deze aflevering ook op SpotifySoundCloudApple Podcasts of een ander podcast platform.

Ineke omschrijft zichzelf als een springer, een mensenverbinder en is eindeloos nieuwsgierig en leergierig. Ze heeft een opleiding als hormonaal therapeut, doceert hormoonyoga en is daarnaast één van de vrouwen achter Mei PlasticVrij en de Billiecup

“Ecologie en gezondheid”, als je ‘t verband nog niet zag, dan zorgt Ineke er in deze aflevering voor dat je het licht zeker gezien hebt. Zo legt ze haarfijn uit dat het lichaam een fabriek is met vele processen die ervoor zorgen dat we zorgeloos onze dromen kunnen najagen. Maar dat jouw hormonen evengoed boodschappers zijn en dat ook daar een “verontreiniging” kan ontstaan, net als in menig oceaan.

Benieuwd om jezelf en jouw lichaam nog beter te leren kennen? In deze episode kom je alles te weten over begrippen als: hormonale disbalans, hormoonverstoorders (zoals xeno-oestrogenen), hormonale bloei en het vrouwelijke cyclische wezen. 
Alsof dat alles nog niet genoeg is, leer je de geschiedenis en de vrouw achter de hormoonyoga, Dinah Rodrigues, ook beter kennen. 

Ineke reikt verder een boek aan, Period Repair Manual – Lara Briden, dat iedere vrouw gelezen zou moeten hebben.

Wedstrijd

Dankzij Yoga On Call mag ze een cadeaubon weggeven ter waarde van €50 voor haar Dagworkshop Hormoonyoga, die plaatsvindt op 18 oktober ’20 in Yoga On Call Gent Zuid. Plaats op Instagram een comment onder deze episode-afbeelding en volg @the_ocean_in_me en wie weet steek jij die waardebon wel in jouw zak!  

Deze aflevering van Heksen Dragen Sneakers is meer dan een informatieve episode over hormonale balans. Deze episode is een pleidooi voor meer lichaamsliefde en het streven naar een maatschappij die meer vrouwelijke energie bevat. 

Over Heksen Dragen Sneakers

Heksen Dragen Sneakers is een podcast over spiritueel leven in een moderne wereld. In deze podcast delen we onze ervaring en verhalen met jullie, babbelen we met gasten over hun kijk op spiritualiteit en willen we jullie inspireren om met een vleugje magie en een no nonsense attitude in het leven te staan.

Host: Lana
Sound: Bram
Schownotes: Dea

About Post Author