Skip to content

Beluister deze aflevering ook op Spotify, Apple Podcasts of een ander podcast platform.

In het thema van deze aflevering probeerde Lana The Love Stones Crystal Magick Kit uit van House of Formlab. Twee prachtige stenen om liefde aan te trekken of te versterken. In de aflevering kan je horen hoe Lana de twee stenen inzet. Wil je graag ook je eigen kit om connectie te maken met vrienden of je geliefde? Neem dan hier een kijkje.

Deze aflevering is ietsje anders dan de doorsnee aflevering. Lana neemt je namelijk mee in haar zoektocht naar wat het nu precies wil zeggen om soulmates of twin flames te zijn. Ze wordt daarbij uitgedaagd om haar eigen relatie te onderzoeken en wordt geconfronteerd met het besef dat haar eigen ervaringen niet gelijk lopen met de dingen waar ze in gelooft. De aflevering heeft dus als doel om een gesprek te starten en ervaringen van anderen te verzamelen. Wil je mee in gesprek gaan? Neem een kijkje op de Instagram pagina van Heksen Dragen Sneakers. 

Wat zijn nu precies soulmates?

Wanneer je gaat kijken naar het principe van reïncarnatie, dan gaan bepaalde zielen een connectie met elkaar maken en in een volgend leven terug naar elkaar toegetrokken worden. Die connectie is zo sterk dat je elkaar onmiddellijk herkent. Alsof je elkaar al je hele leven lang kent, maar eigenlijk nog maar pas hebt ontmoet. Soulmates hebben een sterke band die komt vanuit een diepere connectie. 

Wat is nu het verschil met twin flames?

Op zich is er geen verschil. De woorden worden door elkaar gebruikt en hebben geen afgelijnde definitie. Voor Lana is er echter een duidelijk verschil. Soulmates hebben een zielsconnectie. Twin flames gaan voor haar een stap verder in het idee dat ze elk een deel zijn van dezelfde ziel. Die notie gaat voor Lana een stap te ver, maar wanneer ze verder onderzoek doet, ontdekt ze dat haar eigen relatie veel weg heeft van twin flames. 

De kenmerken van twin flames:

 1. Wanneer je elkaar ontmoet, dan voelt het alsof je elkaar herkent.
 2. Twin flames lijken enorm op elkaar.
 3. Je vult elkaar aan.
 4. Je onzekerheden en twijfels worden uitvergroot.
 5. Ze voelen aan als magneten.
 6. De relatie is zeer tumultuous.
 7. De relatie is zeer intens en passioneel.
 8. Je komt steeds terug bij elkaar.
 9. De connectie voelt als spiritueel.
 10. Je connectie neigt naar het paranormale.
 11. Je partner pusht je om altijd beter te doen.

Hoewel dit allemaal elementen zijn die Lana herkent in haar eigen relatie, stroken ze niet met de aspecten waar ze in gelooft:

 • Dat soulmates bestaan. (Over twin flames is ze nog niet overtuigd.)
 • Dat soulmates ook vrienden kunnen zijn. Zelfs dieren.
 • Je kan meerdere soulmates tegelijk hebben en ook in een leven. Er is dus niet zoiets als “The One”.
 • Het concept dat je niet compleet bent zonder de andere persoon, is iets wat voor Lana absurd is. Je kan gelukkig en compleet zijn zonder daar iemand anders voor nodig te hebben. 

En toch gelooft ze voor zichzelf dat Ben haar “One” is en dat ze verloren is zonder hem. Die clash tussen overtuigingen en ervaringen, zorgt voor een aflevering met meer vraagtekens dan antwoorden. Hoewel Lana graag wil dat iedereen zo’n relatie kan ervaren en voelen, is het misschien niet de missie van elke ziel om in deze cyclus te verbinden met een soulmate of twin flame. 

Twin flames, soulmates, The One? Laat ons gerust weten hoe jij erover denkt. 

Over Heksen Dragen Sneakers

Heksen Dragen Sneakers is een podcast over spiritueel leven in een moderne wereld. In deze podcast delen we onze ervaring en verhalen met jullie, babbelen we met gasten over hun kijk op spiritualiteit en willen we jullie inspireren om met een vleugje magie en een no nonsense attitude in het leven te staan.

Host: Lana

Sound: Bram

Shownotes: Roxane

About Post Author