Skip to content

Beluister deze aflevering ook op Spotify, Apple Podcasts of een ander podcast platform.

Lyza kwam in contact met yoga door een burn out en paniekaanvallen. Ze legde zich eerst toe op fysieke yoga en vond dan haar weg naar yin yoga en uiteindelijk yoga nidra. Ze kwam toevallig in een les yoga nidra terecht wanneer ze zelf al yoga les gaf. Wanneer ze buiten kwam van die les voelde ze zich fantastisch. Lyza ging daarna les volgen in London en gespecialiseerde zich in iRest yoga nidra. 

Wat is yoga nidra?

Het heeft niets te maken met de fysieke yoga. Het is eerder meditatie, maar veel meer dan enkel meditatie. Het is een combinatie van ontspanningstechnieken zoals ademhalingsoefeningen, hypnose, etc. Het is een techniek dat het zenuwstelsel kalmeert. Het is een techniek die momenteel ook wetenschappelijk veel gebruikt wordt in functie van angst en stress te verlichten. Er gebeurt vanalles op neurologisch niveau tijdens een yoga nidra sessie. 

Het woord yoga in yoga nidra is nogal verwarrend want je ligt tijdens de volledige sessie plat. De bedoeling is om helemaal niets te gaan doen, wat vandaag de dag voor velen een uitdaging is. Aan de hand van een stem word je tijdens zo’n sessie door de verschillende lagen van gewaarzijn geleid. Van de meest fysieke laag naar de subtielere lagen van het bewustzijn.

Het is een begeleide meditatie op basis van slaap. Als je de controle kan loslaten, gaat het voelen alsof je slaapt. Het verschil met slapen is dat je bewustzijn wel degelijk nog connectie maakt met de stem en dus op een andere manier bezig is. 

Lyza vertelt verder nog waarom het zo belangrijk is om naar die dieper lagen te gaan, het ideale momenten om yoga nidra te doen, wat je mag verwachten in een les en op welke manier yoga nidra kan helpen bij angst, PTSD en chronische pijn.

In haar eigen zaak Omarm de stilte biedt Lyza lessen vinyasa yoga, yin yoga en yoga nidra aan. 

We hebben het in de aflevering ook over de stilte reizen die Lyza organiseert. Hier kan je alle info vinden over de reis naar Lapland

Inschrijven voor de online workshop yoga nidra en yin yoga op 21 februari kan hier.

Website van Lyza: omarmdestilte.be
Facebook pagina: LyzaMichielsYoga

Ochtend routine: Oil pulling – droog borstelen – 2 glazen lauwwarm water
Yoga pose: Savasana – Sleeping swan

Over Lyza Michiels

Op zoek naar meer balans en rust, besloot Lyza na meer dan 15 hectische jaren als haarstyliste, dagelijks yoga te beoefenen. Op drukke dagen gaf dat kleine, gefocuste moment mij verrassend veel rust. Om deze positieve ervaring te kunnen delen, begon ze opleidingen te volgen. Yoga gaat voor haar veel verder dan een reeks oefeningen. Het is een levensstijl waarbij je jezelf aanvaardt zoals je bent. Deze gedachte vormt ook de basis van haar lesgeven. Altijd vanuit het hart en op een eigen inspirerende manier. Ze geloof in de mentale kracht van yoga, als pauze in de ruis. Een moment voor jezelf, waarbij je geest en lichaam aan energie herwinnen. 

Dit doet ze door yin yoga en yoga nidra te geven in Yoga On Call (Gent) en via haar website Omarm de stilte.

Over Heksen Dragen Sneakers

Heksen Dragen Sneakers is een podcast over spiritueel leven in een moderne wereld. In deze podcast delen we onze ervaring en verhalen met jullie, babbelen we met gasten over hun kijk op spiritualiteit en willen we jullie inspireren om met een vleugje magie en een no nonsense attitude in het leven te staan.

Host: Lana
Sound: Bram
Shownotes: Roxane

About Post Author