Skip to content

Beluister deze aflevering ook op Spotify, Apple Podcasts of een ander podcast platform.

Allereerst bedanken we nog eens graag onze favoriete magische winkel met spirituele tools House of Formlab voor het sponsoren van deze aflevering en het prachtige boek over spirit animals: The Illustrated Bestiary van Maia Toll.

Samen met Maxime werd er al eens aan aflevering opgenomen over spirit guides.

EP 18 over spirit guides kan je hier terugvinden.

Aangezien er een aantal vragen over dit topic binnenkwamen, gaan we in deze aflevering er nog eens dieper op in.

Een spirit guide kan je zien als universele energie, het universum. In feite kan het wat dan ook zijn wat jij er maar van maakt. Hier wordt geen onderscheid in gemaakt.

Het gaat vooral om de connectie tussen jou en de bron van energie waaruit alles voortvloeit.

Een gids of guide kan je opnieuw in balans brengen wanneer je het gevoel hebt dat je de connectie kwijt bent zodanig dat je terugkeert naar een plek van evenwicht.

Ze hebben steeds het beste met jou voor en werken dan ook in functie van jou.

Zoals je kan horen, heeft het veel met jouw eigen intuïtie te maken.

Spirit guides kunnen allerlei vormen aannemen zoals bijvoorbeeld engelen, dieren (spirit animals), mythische figuren, archetypes, overleden dierbare personen, licht, energie, een gevoel, … Soms kunnen ze zelf communiceren met ons via technologie. 

Spirit animals, dieren zijn vaak iets makkelijker om connectie mee te maken omdat ze bepaalde eigenschappen hebben waar we nood aan hebben. Zo kunnen ze emoties losmaken of opduiken in onze fysieke wereld.

Je kan actief op zoek gaan naar een guide of zelfs een gids kiezen op basis van een bepaalde kwaliteit of eigenschap. Denk bv. aan een dier waar je je tot aangetrokken voelt. Let wel op dat je niet in bepaalde clichés vervalt. Durf vooral creatief te zijn en out of the box te denken en laat jouw hoofd je niet beperken!

Een dier kan ook verschillende vormen aannemen, zoals Lana aangeeft met haar spirit animal dat wel eens durft te vervormen en zo een hybride vormt.

Het boek (The Illustrated Bestiary, te verkrijgen bij House of Formlab) is hier ook heel leuk voor: je kan de orakelkaarten schudden en vervolgens een kaart trekken. Durf er op te vertrouwen dat op dat moment dat dier speciaal voor jou is gekozen. 

Je kan ook de dieren overlopen, kijken welke eigenschappen ze hebben en gaan voelen welk dier jou vervolgens het meest aantrekt.

Er staan ook rituelen bij de dieren opgesomd om zo nog meer connectie te gaan maken met dat specifieke dier.

Iedereen kan connectie maken met zijn/haar spirit guides, iedereen heeft er. Het is gewoon wat zoeken hoe het voor jou kan werken en hoe jij er het best mee communiceert. Sta open voor alle mogelijke vormen van berichten en signalen die je ontvangt.

Dit kan door te gaan kijken waartoe jij jouw aangetrokken voelt zoals bij de orakelkaarten werd gesuggereerd of tijd vrij te maken voor meditatie en te kijken welke beelden er tot jou komen. Vertrouw op je intuïtie, ervaar een gevoel van energie of bekijk tot welk dier jij je het meest geconnecteerd voelt.

Je kan beroep gaan doen op spirit guides wanneer je nood hebt aan ondersteuning of worstelt met een belangrijke levensvraag of keuze. Zo kunnen ze je gidsen bij belangrijke thema’s in jouw leven. Ook wanneer je echt hulp nodig hebt, zullen jouw gidsen in gang schieten om je te helpen.

Durf beroep te doen op hen en hun vragen te stellen.

Overtuiging van Lana: je kan zeker niet teveel vragen.

Gidsen werken altijd volgens wat voor jou het best is.

Spirit guides gaan jou ontmoeten waar je vaak vertoeft.

Zo kunnen ze zich laten horen d.m.v. een gedachte in jouw hoofd, een stem van een overleden persoon die je dierbaar was, een fysieke sensatie zoals een rilling, tijdens een moment van creativiteit, visuele signalen of zelfs technologie.

Durf loslaten en vertrouwen dat ze wel manieren zullen vinden om met jou te communiceren.

We durven erom te wedden dat je tijdens het beluisteren van deze podcast op een gegeven moment ook iets voelde en dat dat een communicatie van jouw gidsen was.

We zijn alvast benieuwd wat jullie ervan vonden. Heb je al eens connectie gemaakt met een gids?

Neem een screenshot als je aan het luisteren bent en deel met de tag @heksendragensneakers.

Wedstrijd

Wil je graag zelf een exemplaar van het boek ‘The Illustrated Bestiary van House of Formlab met de spirit animals winnen? Plaats dan een comment onder de foto over deze aflevering op instagram met het antwoord op volgende vraag: ‘Welke dier trok Lana met de kaarten van The Illustrated Bestiary’?

Over Heksen Dragen Sneakers

Heksen Dragen Sneakers is een podcast over spiritueel leven in een moderne wereld. In deze podcast delen we onze ervaring en verhalen met jullie, babbelen we met gasten over hun kijk op spiritualiteit en willen we jullie inspireren om met een vleugje magie en een no nonsense attitude in het leven te staan.

Host: Lana
Sound: Bram
Shownotes: Roxane

About Post Author