Skip to content

Beluister deze aflevering ook op Spotify, Apple Podcasts of een ander podcast platform.

Deze aflevering wordt mede mogelijke gemaakt door de favoriete witchy store van onze host Lana; House of Formlab. Naast hun online webshop hebben ze nu ook een echte fysieke winkel in Amsterdam.

Zelf is Lana grote fan van het kristallensetje ‘the sleepy AF crystal magic kit (de naam alleen al!) met drie kristallen die hulp bieden wanneer je lastig in slaap kan vallen of met nachtmerries kampt, wat wel eens kan voorvallen tijdens de volle maan. 

Er is ook een ‘sleepy AF smudging spray’ om je bij jouw slaap te helpen. Je kan de spray, waar trouwens ook kristallen inzitten, over je hele bed spuiten zodat je lekker kan indommelen.

Check zeker ook hun Instagram Pagina met foto’s van alle leuke witchy goodies die ze verkopen.

We hebben net Halloween, Samhain achter de rug, de periode waarin de grens tussen onze wereld van de levenden en die van de doden dunner wordt. Dit is dan ook een mooi moment om even stil te staan bij de waarde en schoonheid die aan de dood en sterfelijkheid verbonden zijn en om connectie te maken met de mensen die we verloren hebben.

In de hekserij is er ruimte om op verschillende manieren naar de dood te gaan kijken. De meest voorkomende manier is reïncarnatie. Dit is een wijd verspreid concept dat een troostend idee bevat, namelijk het gegeven dat je nog een kans krijgt. Alles wat je doet heeft een effect en zal bijgevolg bepalen hoe je ‘karma’ eruit ziet. De focus ligt daarbij op vooruitgang en groeien.

Een ander concept is dat van ‘Valhalla’, iets vergelijkbaar met wat binnen het Christendom als de ‘hemel’ wordt beschouwd. Het idee van dat we na ons leven naar een soort van paradijsplek gaan. Hieraan wordt echter wel een waardeoordeel gekleefd.

Daarnaast wordt er ook nog gesproken over ‘Annubis’: het geloof dat er iets of iemand is die jou helpt bij het maken van de oversteek wanneer je sterft en de erfenis die we meekrijgen via onze voorouders.

Een laatste persoon die je rond dit laatste thema, onze voorouders en trauma’s die je kan erven, kan raadplegen is Nathalie Miles.

Bekijk vooral voor jouzelf welke verhalen er aanneembaar zijn op basis van jouw ervaringen en op basis van wat voor jou als echt aanvoelt. Probeer hierop te focussen en niet op wat al dan niet waar of niet waar is.

Over Heksen Dragen Sneakers

Heksen Dragen Sneakers is een podcast over spiritueel leven in een moderne wereld. In deze podcast delen we onze ervaring en verhalen met jullie, babbelen we met gasten over hun kijk op spiritualiteit en willen we jullie inspireren om met een vleugje magie en een no nonsense attitude in het leven te staan.

Host: Lana
Sound: Bram
Shownotes: Roxane

About Post Author