Skip to content

Beluister deze aflevering ook op Spotify, Apple Podcasts of een ander podcast platform.

Waarom praten we niet vaker over pijn? Het is iets dat ons allemaal verbindt. Iets dat we allemaal ervaren en kennen. Maar niemand leert ons hoe we ermee moeten omgaan. Daarom vindt Lana het zo belangrijk om het onderwerp bespreekbaar te maken en geeft ze in deze aflevering tips om te leren omgaan met pijn en los te laten. 

In eerste plaats heeft pijn een slechte reputatie. We zien het als iets negatief. Iets waar we van moeten vluchten. Maar pijn is net een signaal waar we moeten naar luisteren. Op zich kan pijn ons leven redden. Het is het communicatiemiddel van ons lichaam. Enkel wanneer we pijn intiem leren kennen, zullen we de taal van ons lichaam begrijpen. Waarom hebben we allemaal zo’n schrik om toe te geven dat we pijn hebben? Waarom negeren we pijn zo vaak? Pijn = stop! 

Pijn is een manier waarop je lichaam communiceert, maar onze mindset zorgt er ook voor dat we met pijn kunnen omgaan. Niet door het te negeren, maar door actief onze mindset te gebruiken om onze pijn te helen. Jezelf overgeven aan de pijn en je lichaam laten ontspannen is bijvoorbeeld een belangrijke techniek. Maar in de eerste plaats moet je jezelf aanleren wat je moet doen wanneer je pijn voelt. Naast luisteren naar de pijn, kan je een meditatietechniek gebruiken die vipassana heet. 

Ten slotte geeft Lana ook nog mee dat we pijn vaak als een constante ervaren, terwijl pijn werkt door middel van golven en allesbehalve constant is. Alleen registreren onze hersenen het wel zo. De focus brengen naar de punten waarbij je geen pijn hebt en waarnemen dat pijn niet constant is, kan helpen om met de pijn om te gaan. 

Wedstrijd

Flow Cosmetics schenkt 3 chakra zeepjes: Touch of Love, Flowing Emotion en Spirit Awakens. Je kan meedoen door op de Instagram post van de aflevering een comment te plaatsen.

Over Heksen Dragen Sneakers

Heksen Dragen Sneakers is een podcast over spiritueel leven in een moderne wereld. In deze podcast delen we onze ervaring en verhalen met jullie, babbelen we met gasten over hun kijk op spiritualiteit en willen we jullie inspireren om met een vleugje magie en een no nonsense attitude in het leven te staan.

Host: Lana

Sound: Bram

Schownotes: Roxane

About Post Author