Skip to content

Beluister deze aflevering ook op SpotifySoundCloudApple Podcasts of een ander podcast platform.

Lana vertelt ons over haar weerstand die ze als ze jong meisje voelde tegenover trouwen. Als tiener was ze namelijk een rebel die niet van een Disneytrouw in een prinsessenjurk droomde zoals sommige andere meisjes van die leeftijd.

Haar beeld over trouwen veranderde wanneer ze met haar partner Ben (die inmiddels haar man is), praatte over zijn verwachtingen hierover. Voor Ben was trouwen namelijk nog steeds een optie, waardoor Lana is beginnen nadenken over het hele gegeven. 

Uiteindelijk trouwden ze vanuit praktische overwegingen omwille van hun verhuis naar New York voor Ben’s job. Het idee of de wens om ooit hun liefde toch met vrienden en familie te kunnen delen, is voortgevloeid tijdens Lana’s undercover zoektocht om de bruiloft industrie in Amerika te ontmaskeren. Ze had alleen zelf nooit gedacht dat haar gevoelens omtrent trouwen zouden ‘uncovered’ worden bij het vinden van de perfecte zalmroze jurk.

De jurk die zoveel veranderde

In deze aflevering heeft Lana het over minder traditionele gebruiken die je in je eigen feest kan verwerken en die je volledig zelf naar je eigen hand kan omzetten. De praktijk van het handvesten a.k.a ‘tying the knot’ wordt toegelicht, maar ook enkele minder bekende rituelen zoals ‘jumping the broom’, ‘coupe de marriage’, ‘the money dance’ en het beter bekende bruidsboeket gooien. 

Over Lana

Lana is een down-to-earth, spiritueel spreker en schrijver.

Onder de noemer Lana Land leert ze je mediteren, begeleidt ze meditaties en geef ze one-on-one coaching.

Toen ze 29 was, kreeg Lana de diagnose van darmkanker. Gek genoeg zou deze levensbedreigende ziekte haar leven redden. Haar ziekte dwong haar namelijk om stil te staan bij wie ze was, en bij wie ze wilde zijn. Meditatie was een grote hulp in haar genezingsproces.

In haar boek Reset vertelt ze op een eerlijke, grappige en ontwapende manier haar verhaal en neemt ze je mee op haar spirituele pad: de zoektocht naar haar tribe, discussies tussen een klein duiveltje en een innerlijke godin en de helende wereld van meditatie. Haar boodschap? Wacht niet op een zware ziekte, een ongeluk of gewoon de sleur van het leven. Hou genoeg van jezelf om vandaag te gaan voor honderd procent geluk. Haar boek Reset kan je hier bestellen.

Website Lana
Instagram Lana

Over Heksen Dragen Sneakers

Heksen Dragen Sneakers is een podcast over spiritueel leven in een moderne wereld. In deze podcast delen we onze ervaring en verhalen met jullie, babbelen we met gasten over hun kijk op spiritualiteit en willen we jullie inspireren om met een vleugje magie en een no nonsense attitude in het leven te staan.

Host: Lana
Sound: Bram
Shownotes: Roxane

About Post Author