Skip to content

Je kan de aflevering ook beluisteren op Spotify, SoundCloud, Apple Podcasts of andere podcast platformen.

In deze aflevering van Heksen Dragen Sneakers hebben Lana en Maxime een eeuwenoud gebruik voor jou in petto; the (full moon) circle. 

Wist je dat “de cirkel” een gebruik is dat zowat in ieder tijdperk en in iedere religie aan bod komt? De eerste cirkels ontstonden rond het haardvuur, een verzamelplaats waar veel kennis werd gedeeld en daardoor een groot maatschappelijk belang kreeg. 

Helaas bracht het boek “Heksenhamer” daar in de 15de eeuw verandering in. Heksenhamer was een (horror)handboek dat gebruikt werd tijdens de mondiale heksenjachten en verbood het bijeenkomen in cirkels dan ook meteen.

Wist je trouwens dat de negatieve context die vroeger aan de cirkel gegeven werden, ook vandaag nog steeds mensen tegenhoudt om een cirkel bij te wonen? Schud die negativiteit van je af en zie de cirkel waarvoor hij kan staan; als jouw (spiritueel) werkmoment.

Daarenboven kom je in deze aflevering ook te weten hoe je zelf een cirkel kan opstarten en/of bijwonen, hoe je dit gebruik naar jouw hand kan zetten en hoe belangrijk privacy en een open mind zijn voor de cirkel. 

Krijg je niet genoeg van dit thema? Lana vertelt jou in haar eerste boek “Reset” nog veel meer. Heb jij jouw exemplaar al besteld?

Snuister door de tips van de week:
– Het instagramaccount The Place
– De nieuwe astrologie-app Know The Zodiac

Over Heksen Dragen Sneakers:

Heksen Dragen Dneakers is een podcast over spiritueel leven in een moderne wereld. In deze podcast delen we onze ervaring en verhalen met jullie, babbelen we met gasten over hun kijk op spiritualiteit en willen we jullie inspireren om met een vleugje magie en een no nonsense attitude in het leven te staan.

Links + resources:

》je kan ons altijd vinden op www.maximevossen.be + www.lanaland.be

》heb je een vraag voor ons? Stuur gerust een mailtje naar info@heksendragensneakers.be

》 sound door Bram + shownotes door Dea + jingles door AA Alfred

About Post Author