Skip to content

Je kan de aflevering beluisteren via Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud of andere podcast platformen.

In deze aflevering van Heksen Dragen Sneakers nemen Lana en Maxime jou mee naar hun sacred spaces

Sacred spaces zijn plaatsen die veelal een energetisch, spiritueel en/of historisch verhaal bevatten, maar tegelijk is “sacred space” een vaag begrip omdat niemand minder dan de mens zelf besluit dat een bepaalde plaats een sacred space is. Zo is Scherpenheuvel misschien wel jouw oma’s meug, maar ga jij toch liever voor dat mystieke plaatsje in jouw eigen achtertuin. 

Verder leer je in deze aflevering plaatsen kennen die algemeen als sacred spaces worden gezien. Zo hebben Lana en Maxime het over welbekende plaatsen als Stonehenge en Glastonbury, maar evengoed over minder bekende plaatsen zoals de godinnentempels in Malta. Raad jij alvast welke nog-te-bezoeken-plaatsen er op Lana’s en Maxime’s lijstje staan? 

Wist je trouwens dat er in België ook megalietenformaties zoals Stonehenge te vinden zijn? In de Ardennen zijn er streken te vinden zoals bv. Barvaux (Durbuy) waar je zowel dolmen (lage formaties of stenen tafels) als menhirs (hoge formaties) kan bezichtigen. Ken jij nog steenoude plaatsen in België die gerust als sacred space kunnen gezien worden? 

Laat het ons zeker weten! 

Snuister hier door de tips van de week:
Auteur Lisa Lister

Docu over Egypte: Ancient invisible cities

De Podcast en instagram DayLuna over Human Design

Mia Banducci’s Mia Magik instagram en youtube channel 


Over Heksen Dragen Sneakers:

Heksen Dragen Sneakers is een podcast over spiritueel leven in een moderne wereld. In deze podcast delen we onze ervaring en verhalen met jullie, babbelen we met gasten over hun kijk op spiritualiteit en willen we jullie inspireren om met een vleugje magie en een no nonsense attitude in het leven te staan.

Links + resources:

》je kan ons altijd vinden op www.maximevossen.be + www.lanaland.be

》heb je een vraag voor ons? Stuur gerust een mailtje naar info@heksendragensneakers.be

》 sound door Bram + shownotes door Dea + intro jingle door AA Alfred

About Post Author