Skip to content

Je kan de aflevering ook beluisteren op Spotify, SoundCloud, Apple Podcast of andere podcast platformen.

In deze aflevering van Heksen Dragen Sneakers nemen Lana en Maxime jou mee op sleeptouw doorheen het veelomvattende begrip “yoga”. 

Zo kom je niet enkel te weten hoe Lana en Maxime ooit aan yoga gingen doen, maar hoor je in deze episode ook wat het verschil is tussen bv. “Vinyasa yoga”, “Booty” en “Restorative yoga”. (Na deze aflevering hoor je ‘t gelukkig niet langer in Keulen donderen.)

Lana en Maxime geven jou als tip om yoga vooral uit te proberen. Soms vraagt het enkele lessen, wat verschillende yogastijlen of een nieuw docent om yoga aangenaam te vinden. 

Vergeet zelf ook niet dat yoga een fysieke manier is om beweging in jouw lichaam te krijgen, je kan het gerust aanzien als een sportvorm. Net als bij andere sportvormen is het dus belangrijk te weten hoe je blessures voorkomt. Laat je daarom (zeker als startende yogi) door een docent begeleiden.

Een geoefend docent kan jou anatomisch waarnemen waar jij dat niet kan. En geen zorgen, Maxime stelt jou als former yoga-docent gerust, jouw docent is helemaal niet bezig met jouw gekke poses of nog gekkere gezichten. Jouw docent, die let op jouw veiligheid! 

Geniet van Lana’s en Maxime’s verhelderende uitleg en hilarische anekdotes. 

Namasté! 

De tips van de week:

The Morning Show op Apple TV+ 

Women Who Run With the Wolves door Clarissa Pinkola Estés 

Eerlijk Over Yoga/ The Science of Yoga door William J. Broad


Over Heksen Dragen Sneakers:

Heksen Dragen Sneakers is een podcast over spiritueel leven in een moderne wereld. In deze podcast delen we onze ervaring en verhalen met jullie, babbelen we met gasten over hun kijk op spiritualiteit en willen we jullie inspireren om met een vleugje magie en een no nonsense attitude in het leven te staan.

Links + resources:

》je kan ons altijd vinden op www.maximevossen.be + www.lanaland.be

》heb je een vraag voor ons? Stuur gerust een mailtje naar info@heksendragensneakers.be

》sound door Bram + shownotes door Dea + intro jingle door AA Alfred

About Post Author