Skip to content

In ‘En-vie. Eetstoornissen als spiritueel ontwaken’ laat Nathalie je toe in haar persoonlijke verhaal en haar motiverende kijk op het herstel van anorexia. Nathalie schetst de weg en obstakels om tot een balans te komen, een eetstoornis is namelijk een disbalans tussen het vrouwelijke en het mannelijke. Ze neemt je bij de hand, je bent niet alleen. Het boek geeft een houvast wanneer je niet begrijpt wat er gebeurt met jou of een naaste tijdens een eetstoornis. 

Het is confronterend om te beseffen wanneer je je eigen grenzen niet aangeeft, wanneer je niet luistert naar je kanarie maar naar een innerlijke criticus. Ze biedt haalbare tips aan om terug tot jezelf te komen tijdens kwetsbare momenten en nieuwe gewoontes om contact te maken met je innerlijke en vrouwelijke wereld. Gekende woorden krijgen een meer passende invulling zoals zelfvertrouwen, het is geen talent of karaktertrek waarmee je geboren wordt maar het is jezelf graag zien en daarnaar handelen.

Er wordt gekeken wat voorbij het rationele speelt. Het woord ‘God’ wordt uitgesproken en staat voor de liefdevolle verbinding met de wereld, het leven en onszelf, alles dus. Stel jezelf open en kies gerust een eigen interpretatie van deze grotere eenheid.

Het boek is een gentle reminder, ook als je geen eetstoornis hebt, dat het leven echt is en niet perfect.

Wil je Nathalie horen babbelen? Luister dan naar aflevering 21 van de podcast.

About Post Author