Skip to content

De maan is een inspiratiebron in vele levens, wetenschappen, kunsten en culturen. De voorbije jaren zijn enkele interessante boeken over de maan verschenen. Ze vertellen hoe je jouw leven en emoties kunt verbinden met de maan, afgestemd op het dagelijks gebruik en met intieme rituelen. Of ze geven een overzicht van historische feiten, recente maanontdekkingen en leggen de connectie met de natuur uit. Ook wij zijn geraakt en geïnspireerd door haar. Wie nieuwsgierig is, kunnen we de volgende boeken aanraden: 

Het Boek van de Maan – Maggie Aderin-Pocock

Maggie heeft het over de concrete geschiedenis van de maan. In het boek kan je lezen over historische feiten, haar culturele invloed en wetenschappelijke inzichten. Het boek is een bloemlezing over de basiskennis van de maan: de soorten en het ontstaan, haar aanwezigheid in onze kunsten, enz. Er wordt zoveel besproken. Het spirituele aspect wordt hier niet aangehaald, maar het is zeker interessant om je te verdiepen in deze nuchtere maantrip.

Het boek van de maan

De stem van de Godin – Joyce Hellendoorn

‘De stem van de Godin’ toont hoe je kan leven als vrouw volgens de verschillende manen en maanfasen, doorheen het jaar. Elke volle maan staat een andere godin centraal, zij zorgt voor meer connectie met je vrouwelijke energie. Je leert het verhaal van de godinnen kennen en er worden toegankelijke tools aangereikt bij de maanhoofdstukken. Het kleurrijke boek is op een intieme wijze geschreven alsof het enkel voor jou persoonlijk bedoeld is. Lief zijn voor jezelf en luisteren naar wat goed voelt, Joyce herinnert je hieraan. 

De stem van de Godin

In harmonie met de maan – Johanna Paungger & Thomas Poppe

Heb je liever een praktische tool? Dan zit je bij deze handleiding goed. Johanna en Thomas leren je hoe de maan te gebruiken in het dagelijkse leven. Ze tonen aan hoe de maan vibreert met de tuin en de natuur, wanneer het een goed moment is om te bemesten, te zaaien of te oogsten. Wat kan doen jij om er een gezonde levensstijl op na te houden en te luisteren naar de signalen van je lichaam? Dit boek beantwoordt veel vragen. Het bestaat sinds 1991 maar ondergaat updates. Zo blijft de informatie bruikbaar, betrouwbaar en passend aan de huidige tijd. Er wordt specifieke kennis gedeeld, enige bezigheid en verdieping is aan te raden. 

In harmonie met de maan

In het licht van de maan – Petra Stam & Marja de Zeeuw

Het boek verweeft de soorten manen met de natuur, bomen, symbolen, godinnen, tarot en kruidentheeën. Op een speelse manier laten Petra en Marja de maan passen in je leven en leren je de eigennamen en thema’s van de maan. Dit boek, een magische gids, verrijkt en geeft inzicht in je eigen gevoelswereld. De auteurs willen je dichter bij je innerlijke kracht brengen. Stel je open.

In het licht van de maan

Heb jij nog een must read boek over de maan? 

About Post Author