Skip to content

Elke maand brengen we een nieuw volle maan ritueel naar jullie schermen. Je mag zelf kiezen hoe je het ritueel toepast of welke stukjes je wil integreren in je eigen leven. Bij Heksen Dragen Sneakers geloven we in een “niets moet en alles mag” als het aankomt op spirituele beleving. Kies dus gerust wat voor jou het beste past.

De volle maan is een ideaal moment om te werken aan je spiritualiteit. Je kan dit doen een aantal dagen voor de volle maan, op de volle maan zelf of erna. Doe vooral waar jij je het beste bij voelt.

Deze volle maan is de eerste volle maan van de zomer. De dagen worden langer en de nachten worden korter, daardoor worden die nachten ook een stuk magischer en uniek.

In juli worden we belicht door de ‘Buck moon’; deze dankt zijn naam aan het hertengewei dat rond deze tijd van het jaar op het voorhoofd van een mannelijk hert ontkiemt. Gedurende juli en augustus begint het gewei hard te worden zodat het hert tegen september klaar is voor het paringsseizoen.

Niet alleen het gewei van de herten groeit, maar ook wij groeien! Lees maar even mee hoe je deze volle maan kan gaan beleven.

Veel plezier en happy full moon.

Intentie:

Alles wat je aandacht geeft, zal groeien.

Ik ben klaar om te veranderen, zelfs al maakt mij dat wat bang.

johnny-mcclung-uYTKzVp8loQ-unsplash

Kruiden

Deze bokmaan is een uitnodiging om je angst achterwege te laten en volop ervoor te gaan. De kruiden deze maand kunnen je dan ook helpen bij het verminderen van angst en onzekerheid:

 • Melissa
 • Kamille
 • Lavendel
 • Valeriaan
 • Passiflora
sierra-nicole-narvaeth-Ywwb4gzWGik-unsplash

Journaling inspiratie

Gebruik deze vragen om in je journal dieper connectie te maken met jouw stem. Schrijf de vraag bovenaan je blad op en schrijf neer wat er in je opkomt, zonder te oordelen of jezelf te filteren. 

 • Wat ben ik bang om te verliezen?
 • Wat wil ik graag gebruiken om vooruit te komen?
 • Als ik de schrijver van mijn levensverhaal was, zou ik dan tevreden zijn?
 • Op welke avonturen wil ik nog gaan?

Goldrush

De kleur van deze bokmaan is goud. Het goud refereert naar het graan op de velden dat rijpt en bijna klaar is voor de oogst. Je kan dus een graan popje maken en op je altaar plaatsen.

Je kan gouden kaarsen op je altaar plaatsen om het vuur van Litha mee in dit volle maan ritueel te betrekken.

 

sixteen-miles-out-9xhtgJxjrS8-unsplash

Maansteen

Het kristal van de maand is de maansteen. Het is een steen die je helpt bij het maken van een nieuw begin, symbolisch een beetje vergelijkbaar met de herten en het groeien van hun nieuw gewei.

De steen brengt je innerlijke kracht naar boven, geeft je stabiliteit en balans die je nodig hebt tijdens je groeiproces.

 

joanna-kosinska-I3adKpDNAjM-unsplash

Ritueel

Tijdens de Buck moon kan het regelmatig wel eens onweren of stormen. Net zoals dit wel eens kan gebeuren in onze hoofden. Daarom is het bij deze volle maan belangrijk dat je de sterke energie die de maan bevat gebruikt om verandering te brengen in je leven, zelfs al geeft dit je een angstig gevoel.

223-223-MlmN7bHBhE4-unsplash

Grenzen verleggen

De kracht die een hert voelt wanneer zijn gewei begint te verharden, is wat wij als mensen nodig hebben om trots vooruit te kijken en het licht van de maan te gebruiken als beschermnet. Steek je hoofd in de lucht en voel het denkbeeldige gewei op je hoofd dat je zo de weg zal wijzen naar grootse avonturen.

 

Als we denken aan groeien, stormen en herten kunnen we alleen maar schreeuwen: “Ga op avontuur!”. Bij deze volle maan verleggen we onze grenzen en trekken we onze stoute schoenen aan. Neem een leeg notitieschrift of een camera en trek de wijde wereld in (je dichtstbijzijnde bos is ook perfect natuurlijk). En houd in je achterhoofd de alom bekende quote van Pippi Langkous “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan!”.

 

chris-greenhow-3FjIywswHSk-unsplash
ethan-dow-2JLN11-aHmM-unsplash

Mini avontuur

Verzamel tijdens je avontuur foto’s, tekeningen of voorwerpen:

 • Je favoriete plant/kruid/boom
 • Een steen die jouw aandacht trekt
 • Een takje op de grond
 • Een veer
 • Water uit een rivier of plas (neem een glazen bokaal mee)
 • Iets dat je bang maakt (een insect, onweer,…)

Versier met de spullen je altaar of verzamel de tekeningen en foto’s in een boekje. Zo kan je altijd terugkijken naar je avonturen tijdens deze fijne bokmaan.

Je kan ook een avonturendoos maken waarin je alles verzamelt. Deze doos kan je aanvullen met je volgende avonturen. Ben je graag met je handen bezig? Versier de doos dan door erop te schilderen of te tekenen. Plezier en rust gegarandeerd. Dat heb je wel verdiend na zo’n groot “mini” avontuur.

Loslaten

Volle maan is steeds een goed moment om stil te staan bij de dingen die je graag wil loslaten. Van hieraf gaat de maan verminderen, richting de nieuwe maan. Gebruik deze afnemende energie om dingen los te laten.

Afsluit

Verzamel en bekijk alles nog eens dat je tijdens je tocht hebt gevonden. Wees dankbaar voor de volle maan en alles wat hij met zich meebracht. Steek wat kaarsen aan en doe nog een korte meditatie, tijdens de meditatie kan je de verzamelde objecten vasthouden om goed te gronden.

Blaas de kaarsen op je altaar uit, terwijl je dankbaarheid uitspreekt. Verzamel je kristallen om ze op te laden in de volle maan energie.

 

About Post Author