Skip to content

Maandelijks voorzien we jou van inspiratie voor jouw volle maan ritueel. Je kan volledig zelf kiezen wat je gebruikt en hoe je alles toepast. Bij Heksen Dragen Sneakers geloven we in een vrije, spirituele beleving die voor jou werkt. Volle maan is een ideaal moment om spiritueel werk te doen. Je kan dit doen op de volle maan zelf of een paar dagen ervoor of erna.

In mei verwelkomen we de bloemenmaan. Deze volle maan dankt haar naam aan de bloemen die in deze maand bloeien. Meer bepaald ontstond de naam vanuit de bloesems die in Noord-Amerika rond deze tijd verschijnen.
Het ritueel van deze maand staat bovendien in het teken van onze eigen groei & bloei. Het ideaal moment om te reflecteren op how far you’ve come, jezelf te eren en in je kracht te gaan staan.

Deze thema’s zullen dan ook terug aan bod komen in het ritueel.

Veel plezier and happy full moon!

Intentie:

Maak ruimte voor de magie die je verdient.

Ik sta in mijn kracht en laat mijn licht schijnen op de wereld.

jayshree-sharma-gyOy1KgfMB4-unsplash

Je eigen smudge stick

De volle maan in mei wordt uiteraard ook gelinkt aan het vuurfeest van Beltane. Daarom worden er ook vurige kruiden gebruikt als kaneel en pepermunt.

Je kan misschien een eigen sage stick maken met deze kruiden en bloemen. Tijdens je ritueel kan je die dan verbranden. Of gewoon een vuurtje maken en daarin de kruiden gooien.

In deze video kan je zien hoe je makkelijk jouw eigen smudge stick maakt.

sarah-brown-cVt0u781VGo-unsplash

Journaling inspiratie

Gebruik deze vragen om in je journal dieper connectie te maken met jouw stem. Schrijf de vraag bovenaan je blad op en schrijf neer wat er in je opkomt, zonder te oordelen of jezelf te filteren. 

  • Is er iets dat me op dit moment van het hart moet?
  • Waarin ben je de afgelopen 12 maanden het meest gegroeid?
  • Waar wil je nog in groeien?
  • Waar wil je ruimte voor maken?

Mandala

Tijdens deze volle maan ligt er groot potentieel voor verandering en groei. Verwelkom al de nieuwe opportuniteiten die op je pad komen. We genieten van langere dagen en voelen dat de zomer dichterbij begint te komen.

Versier je altaar met bloemenpracht. Maak een levensechte mini bloemen mandala, aangevuld met je favoriete kleurrijke kristallen en verspreid kaarsjes.

 

edz-norton-JfXNWz1J3pE-unsplash

Vrouwelijke kracht

Mei wordt ook gelinkt met vruchtbaarheid. De kristallen die we gebruiken worden gelinkt met vrouwelijke kracht. Amber, robijn, granaat en apache tears.

Je kan die vrouwelijke kracht ook laten terugkomen in beelden of tekeningen om tijdens je ritueel te gebruiken.

 

joanna-kosinska-I3adKpDNAjM-unsplash

Ritueel

Hoe anders kunnen we deze prachtige bloemenmaan – ook wel ‘Flower Moon’ – vieren dan met bloemen?

Een aantal ideeën:
Maak een wandeling waarbij je heel bewust let op alles wat in bloei staat. Heb aandacht voor de verschillende geuren en kleuren van de natuur die ondertussen weer volop tot leven is gekomen.


A little act of self love: het ideale moment om jezelf eindelijk zo’n mooie bos droogbloemen cadeau te doen. Vier jezelf, ook de kleine overwinningen!
Verzamel een aantal wildbloemen en droog ze zelf tussen oude boeken. Leuk om daarna bijvoorbeeld verschillende pagina’s van je journal te versieren.
Ook kan je de bloemen ondersteboven aan een touw hangen en ze zo drogen.

Nog een leuk idee is bloemen tekenen of schilderen. Tip: gebruik op Pinterest zoektermen als ‘wildflowers doodle journal’, ‘wildflowers drawing’ en ‘flower bullet journal’.


Maak je eigen bloemenbad! Haal een bos rozen in huis en laat de verse blaadjes drijven op het warm water.

annie-spratt-OWq8w3BYMFY-unsplash

Ritueel

Benodigdheden:

  • Journal of papier
  • Pen
  • Waterkoker
  • Kopje
  • Thee, bij voorkeur bloemen zoals rozenknoppen, jasmijn of salie.
  • Een rustige plek waar je niet gestoord wordt.

Meditatie

Creëer tijdens de dagen rond de volle maan, op een zonnige dag een moment van rust voor jezelf. Idealiter in de ochtend.
Zoek een plek waar je in alle stilte kunt mediteren, buiten en indien mogelijk zittend op gras. Zet een timer op bv. 10 min.

Sluit je ogen en voel de warmte van de zon op je gezicht. Voel de wind op je huid en door je haar. Visualiseer jezelf in een eindeloos, kleurrijk bloemenveld.

Voel het zonlicht als nieuwe energie die door je lichaam stroomt. Bij elke inademing, voel je deze krachtige, positieve energie sterker worden.

kent-pilcher-87MIF4vqHWg-unsplash
debby-hudson-DR31squbFoA-unsplash

Flow schrijven

Nadat je timer het einde van je meditatie aankondigt, zet je een nieuwe van 10 min. Neem je journal en schrijf op wat in je opkomt. Schrijf zonder te stoppen. Kwam er iets op tijdens de meditatie? Zijn er (beperkende) gedachten die momenteel te veel ruimte innemen en die je wilt loslaten?
Brain dump je gedachten. De volle maan is all about loslaten wat je niet langer dient.

Thee

Sluit af met een kop heerlijke thee. Bedank jezelf om je dit moment te gunnen en dingen los te laten. Doe even niets en creëer een sereen moment. Grijp niet naar je gsm. Voel de warmte van je kopje. Staar voor jezelf uit. Geniet na van dit gevoel.
Onthoud: rust is een daad van zelfliefde.

Voel het zonlicht als nieuwe energie die door je lichaam stroomt. Bij elke inademing, voel je deze krachtige, positieve energie sterker worden.

drew-jemmett-qEcWgrTG578-unsplash

Loslaten

Volle maan is steeds een goed moment om stil te staan bij de dingen die je graag wil loslaten. Van hieraf gaat de maan verminderen, richting de nieuwe maan. Gebruik deze afnemende energie om dingen los te laten.

Bloemen zijn ook een mooi symbool voor de cyclus van groei en terug loslaten. De verwelkte bloemen die hun blaadjes lossen om zo de bodem te voeden. Zie loslaten als een bron van nieuwe energie.

Afsluit

Bedank in eerste plaats jezelf dat je de tijd hebt genomen om deze spirituele connectie te maken.
Bedank de maan om je pad te verlichten, de elementen om aanwezig te zijn en je wachters of gidsen om de ruimte te maken.

Blaas de kaarsen op je altaar uit, terwijl je dankbaarheid uitspreekt. Verzamel je kristallen om ze op te laden in de volle maan energie.

About Post Author