Skip to content

Beluister deze aflevering ook op Spotify, Apple Podcasts of een ander podcast platform.

Voor wie doof of slechthorend is, of liever de aflevering leest, kan hier de transcriptie van de aflevering vinden.

The journey

Isabelle’s reis naar een spiritueel bewust leven begint met de geboorte van haar eerste zoon. Ze zegt dat voor haar bevalling zij de neiging had om haar eigen gevoelens, trauma’s in een doos weg te steken. Met de komst van haar zoon opende ze deze doos en heel wat gevoelens van angst slopen naar buiten. Isabelle besefte al snel dat zij hier meer aandacht aan moest besteden want de angst om haar kind alleen te laten, werd alsmaar groter.

Zo probeerde ze dan voor het eerst hypnotherapie, tijdens deze sessies maakte ze contact met haar vorige levens. Na de sessies merkte ze al gauw een verandering in haar lichaam, geest en ziel.

Chakra’s

Gray is gekend voor haar werk met de chakra’s. Chakra’s zijn in feite energiecentra in ons lichaam. Deze energetische gebieden bevinden zich ook buiten onszelf. Isabelle zegt dat chakra’s het lichamelijke en het geestelijke verbinden. Zij meent dat fysieke pijn ook emotionele pijn kan zijn. Zo zou pijn aan je heupen kunnen wijzen op een wortelchakra die uit balans is. Deze chakra vormt zich heel vroeg in ons leven. Als het in balans is, voel je je gegrond, als het echter uit balans is dan kan je je angstig beginnen voelen.

Isabelle benadrukt het belang van een verbintenis creëren met je lichaam, je emoties en de elementen. Dit kan je doen door op je chakra’s te letten. Ze onderhouden zal je leren om overbodige energie te lossen.

Chakra’s kan je zelf stimuleren door eerst te leren waar ze liggen en hoe je je voelt als ze in en uit balans zijn. De overtollige lichamelijke energie kan je gemakkelijk leren loslaten met yoga, wat heel toegankelijk is. Kristallen kunnen hiervoor ook nuttig zijn. Ze vibreren op dezelfde niveaus als onze chakra’s.

Zelf is Isabelle het meest fan van de visualisatietechniek voor het in balans brengen van je chakra’s. Met deze techniek probeer je je in te beelden hoe je chakras eruit zien in je lichaam. Je ziet hun kleuren en voelt hun energie, de je vervolgens door jezelf kan laten bewegen. Dit is alvast één manier om aan energy healing te doen.

Reiki

Reiki, een eeuwenoude Japanse genees therapie, kan ook gebruikt worden om je energie in balans te brengen. Je werkt dan in feite met de energie rondom je, zeg maar een universele energie of een goddelijke energie afhankelijk van waar je in gelooft. Door middel van reiki kan je connecteren met deze energie van het universum, het is als het ware de bron van alle levenskracht. Reikimeesters kunnen deze energetische kracht op commando door laten stromen. Zo genezen ze niet enkel zichzelf maar ook anderen.

Isabelle combineert haar kennis van chakra’s en haar reikimethodiek. Deze kennis van de chakra’s is belangrijk om na te gaan waar energie ontbreekt of stilstaat, reiki kan dan benut worden om die energie door te laten stromen naar de juiste chakra.

Volgens Isabelle kan iedereen aan reiki doen. ‘Het belangrijkste is erin geloven,’ zegt zij. Voor een scepticus kan de weg naar reiki iets lastiger zijn maar ‘deze energie waar ik het over heb kan iedereen fysiek voelen’ meent Isabelle.

Hypnotherapie

Als je aan hypnose denkt, denk je misschien al snel aan klassieke ‘magician’ die mensen op een groot podium roept en ze dan van alles kan laten doen. Dit draagt natuurlijk bij aan het taboe rond hypnotherapie. Hypnotherapie gaat je helemaal niets laten doen wat je zelf niet wil. Het doel van deze therapie is om in het onderbewuste te gaan. De persoon onder hypnose kan als het ware zijn bewustheid volgen en kan ook op elk moment terugkomen.

Op deze manier kan er gezocht worden naar antwoorden bij terugkerende problemen. Dit kan in relaties met anderen zijn, financiële problemen.

Soms hebben mensen ook te maken met terugkerende triggers. Deze hebben vaak een voorgeschiedenis, het kan ook te maken hebben met generatieve trauma’s. Dat is wanneer de generaties voor jou een bepaald onverwerkt trauma doorgeven aan hun afstammelingen. Je kan door middel van hypnose met deze generatieve trauma breken en de cyclus niet voortzetten.

Een trauma hoeft trouwens niet heel diep te zijn om zich kenbaar te maken in iemands leven. Een plots verhuis in je kindertijd, een scheiding, dat laat ook littekens na. ‘Wanneer een kind iets overkomt en er wordt geen uitleg gegeven waarom deze situatie zich voordoet, kan het een probleem vormen in het volwassen leven,’ zegt Isabelle.

Wat mooi is, is dat je ook aan zelfhypnose kan doen. De beste momenten hiervoor zijn de eerste paar minuten na het wakker worden, en de laatste momenten voor je in slaap valt.

‘In de ochtend is dan meteen de toon voor de rest van de dag gezet’.

Je kan jezelf positief opstellen door mantra’s en affirmaties op te zeggen. Vlak voor het slapengaan je dankbaarheid uiten voor de voorbije dag, zorgt voor een positieve ingesteldheid. Zo word je meteen meer opgewekt wakker.

Reis naar vorige levens

Isabelle heeft voor het eerst een reis gemaakt naar haar vorig leven om een blokkade los te maken. Voor haar was het heel moeilijk om haar waarheid te spreken en haar keel werd al snel een gevoelige plek. Tijdens zo’n hypnose sessie ging ze terug naar een vorig leven waarin ze gestraft werd toen ze de waarheid sprak. Deze trauma nam ze mee naar het huidig leven. Door te connecteren met het vorig leven viel deze blokkade voor Isabelle weg.

Ook Lana heeft dankzij Isabelle interesse getoond in wat ‘past life regression’ wordt genoemd. Je kan haar ervaring hier beluisteren.

Soms hebben mensen een natuurlijke connectie met een periode of een gebied. Dit kunnen ze zien in hun hypnose sessie. De vraag is natuurlijk dan ‘wat kwam er eerst: de kip of het ei?’. Volgens Isabelle maakt dat eigenlijk niet uit. Het enige dat telt zijn de emoties de ervaart bij zo’n reis naar een vorig leven en alles wat jij kan loslaten.

Isabelle begeleidt mensen met zo’n regressie, maar je kan zelf reizen naar een vorig leven door te mediteren. Mensen die meditatie dagelijks beoefenen kunnen dit gemakkelijker doen. Je moet gewoon de juiste intentie hebben.

Isabelle merkt wel dat er een zekere angst is rond reizen naar het verleden. Het is daarom ook belangrijk om te zeggen dat mensen ook terug kunnen gaan naar mooie momenten. Momenten van liefde of een zorgeloze kindertijd. Dat zou de stap naar regressie kunnen vergemakkelijken.

“Durf naar binnen gaan,” zegt Isabelle, “want niemand verlaat zo’n sessie met stress, het vloeit weg. Zie het als een spirituele massage”.

Energy Clearing

Isabelle heeft een veelzijdige kennis over spirituele geneeskunde. Ze doet ook aan energy clearing. Hiermee maakt ze blokkades in je energieveld los, ook hier komt reiki aan te pas.

“Soms hoeven we niet te weten wat er achter een blokkade schuilt en kunnen we het gewoon reinigen,” zegt zij.

Zo kan je bijvoorbeeld veel energie blijven vasthouden in je baarmoeder. Je bewustzijn heeft een ervaring misschien al een plek gegeven en je lichaam is ervan genezen maar er kan nog energie in blijven vastzitten.

Als je aan energy clearing wil doen dan zijn ook hier chakra’s de basis. Isabelle moedigt mensen aan om hun eigen geneesheer te zijn, ‘be your own healer’ zo noemt zij het. “Je kan het dan elke dag beoefenen gewoon door je geest te gebruiken”.

Op 22 september komt er een webinar met Isabelle genaamd, je raadt het wel, ‘be your own healer’. Hierin zal Isabelle vooral praten over de kracht van de geest, energie en het lichaam. Ze leert je die kracht weer in je eigen handen te nemen. Haar doel is om mensen zichzelf te leren genezen en zij ziet dit als de toekomst van geneeskunde. Je kan je nog inschrijven voor de webinar door lid te worden van ons membership.

Ook op onze academie komt er een cursus van Isabelle. Deze heet ‘chakra’s als medicijn’. Het is een goede eerste stap naar selfhealing. In deze cursus leert Isabelle je te detecteren hoe een chakra die in balans is, aanvoelt en natuurlijk hoe ze aanvoelt wanneer ze niet in balans is. Ze begeleidt je met het activeren van chakra’s zodat je energetische overblijfselen die er zitten kan beginnen loslaten. Het doel is om terug te gaan naar je puurste zelf, je originele blauwdruk.

Over Isabelle

Isabelle is een Belgische die naar het verre Los Angeles is uitgeweken. Zij heeft heel wat patronen moeten doorbreken om haar innerlijke sterkte te kunnen voelen en te delen met anderen. Isabelle begeleidt mensen in hun zelf ontplooiing en leert ze te verbinden met de eindeloze energie van het universum.

Over Heksen Dragen Sneakers

Heksen Dragen Sneakers is een podcast over spiritueel leven in een moderne wereld. In deze podcast delen we onze ervaring en verhalen met jullie, babbelen we met gasten over hun kijk op spiritualiteit en willen we jullie inspireren om met een vleugje magie en een no nonsense attitude in het leven te staan.

Host: Lana

Sound: Bram

Shownotes: Roxane

About Post Author