Skip to content

Maandelijks voorzien we jou van inspiratie voor jouw volle maan ritueel. Je kan volledig zelf kiezen wat je gebruikt en hoe je alles toepast. Bij Heksen Dragen Sneakers geloven we in een vrije, spirituele beleving die voor jou werkt. Volle maan is een ideaal moment om spiritueel werk te doen. Je kan dit doen op de volle maan zelf of een paar dagen ervoor of erna.

Dit keer staat de volle maan in het teken van steenbok. Er wordt naar verwezen met de benamingen ‘strawberry moon’, oftewel aardbeienmaan, rozenmaan of plantmaan. Aan jou de keuze!
In dit volle maan overzicht wordt er gekozen voor de naam ‘aardbeimaan’.

Op 21 juni start natuurlijk officieel de zomer met de zonnewende en daarmee ook het aardbeienseizoen. Om dit te vieren, vinden jullie in de overzicht een verfrissend aardbeienreceptje terug. Laat het smaken en klink samen met ons op de volle maan!

Een leuk weetje: de maand juni is trouwens vernoemd naar de maangodin Juno, de vrouw van Jupiter. Juno is de godin van het zuivere licht, maanlicht. Je zou haar met deze volle maan kunnen eren door ‘licht’ op je altaar te plaatsen. Denk aan een zoutlamp, een kaarsje of iets in de vorm van een zon of een maan om licht te representeren.

Veel plezier and happy full moon!

Intentie:

Ik verwelkom nieuwe avonturen.

Ik laat los wat mij niet langer dient en maak ruimte voor nieuwe mogelijkheden.

yue-su-Qdqd7Z9CuNE-unsplash

Yoga

Deze houdingen passen perfect bij deze volle maan:

 • Anahatasana (heart melting pose of puppy pose)
 • Butterfly pose
 • Treepose
 • Utkatasana (chairpose)
 • Fish pose
renee-kiffin-rNiaLyEdFzE-unsplash

Journaling inspiratie

Gebruik deze vragen om in je journal dieper connectie te maken met jouw stem. Schrijf de vraag bovenaan je blad op en schrijf neer wat er in je opkomt, zonder te oordelen of jezelf te filteren. 

 • Welke fijne herinnering(en) heb ik aan vorige zomers?
 • Wat is iets dat ik deze zomer heel graag wil doen?
 • Waarvoor voel ik me dankbaar tijdens de zomer?
 • Wat wil ik loslaten en niet meer met me meedragen deze zomer?

Laat de zomer binnen

Verwelkom de zomer op je altaar. Denk aan frisse, kleurrijke bloemen of een leuk plantje.

Open de gordijnen, laat het warme zonlicht naar binnen schijnen en open de ramen voor wat frisse lucht.

Indien je over een tuin beschikt, kan je op warme dagen een schaal water op de grond plaatsen. De dieren zullen je dankbaar zijn.

kike-vega-F2qh3yjz6Jk-unsplash

Zelfliefde

Een mooi kristal om nu mee te werken is roze kwarts. Rozenkwarts ken je ongetwijfeld van de populaire gezichtsrollers of de gua sha’s facial tools die je vaak voorbij ziet komen.

Het is de steen van de (zelf)liefde die empathie bevordert en je ook kan helpen bij het verwerken van trauma. Rozenkwarts vergroot zelfvertrouwen en zelfliefde en is verbonden aan het vierde chakra:
het hart.

joanna-kosinska-I3adKpDNAjM-unsplash

Ritueel

Deze maand duiken we de keuken in met een verfrissend aardbeidrankje en een cake.

boba-jaglicic-WpDQzfaJTfw-unsplash

Verfrissend aardbeidrankje

Klink samen met ons op deze aardbeimaan en de start van de zomer met deze verfrissende aardbeiendaiquiri (bron: ‘Easy vegan met Julie’ – Julie Vanden Kerchove).

Ingrediënten voor 1 persoon:

 • 100 ml appelsap
 • Sap van 1 limoen
 • 1 groot hand aardbeien (vers/bevroren)
 • 1 eetlepel agavesiroop
 • 100 ml bruiswater
 • Gemalen ijsblokjes
 • (schijfje aardbei/limoen voor de afwerking)

Bereiding:
Giet het appelsap, limoensap, de aardbeien en agavesiroop in de blender en meng alles samen tot een glad geheel. Schenk dit vervolgens in een glas en voeg het spuitwater met de ijsblokjes toe. Werk nadien eventueel nog af met een schijfje aardbei of limoen ter versiering. Voor zij die graag nog van wat extra spice genieten: voeg een scheutje rum toe.

Aardbeicake

Voor de bakfanaten hebben we ook nog een receptje in de aanbieding. Het is ‘easy peasy, strawberry 😉 squeezy’, waardoor het ook bij onervaren bakkers niet kan falen.

Dit recept is afkomstig van ‘Wat eet je dan wel’.

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is één beker aardbeienijs van Alpro (vegan en lactosevrij) en 150 gram zelfrijzend bakmeel.

Voor je kan beginnen bakken, moet je de beker met ijs volledig laten smelten.
Dit klinkt wat vreemd, maar eens het ijs volledig gesmolten is, meng je het vervolgens in een kom met de bloem. Roer het goed zodat er geen klontertjes meer zijn.

Daarna giet je het deeg in een ingevet bakblik of cakevorm en plaats je het voor 40 à 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Combineert lekker met de aardbeiendaiquiri.

massimo-adami-TZiT3GH8aW4-unsplash
soul-cards-tarot-pink-570x707

Tarot

Shuffle je kaarten en trek er vervolgens vier op de manier die je zelf wilt.
Kijk vervolgens naar hun betekenis in het licht van het volgende:

 1. Loslaten – wat moet ik loslaten?
 2. Transformatie – hoe kan ik mijn volste potentieel bereiken?
 3. Verlichting – wat komt er aan het licht nu?
 4. Een speciale boodschap voor jou van het universum/ je spirit guides

PS: dit mooie Soul cards pink tarot deck kan je vinden bij House of Formlab.

Kristallen

In de zomer is het altijd fijn om wat meer tijd buiten door te brengen. De volle maan is ideaal om je kristallen op te laden. Probeer dit een keertje buiten in de tuin of op je terras door ze in de aarde te begraven. Je kan hier ook een kamerplant voor gebruiken. Indien je geen aarde of planten ter beschikking hebt, kan je ze ook gewoon buiten op tafel of op een vensterbank laten liggen.

Voor deze volle maan werken we met rozenkwarts. De steen van het hart en de liefde biedt ook zachtheid en creativiteit. Dit past dus volledig bij de creatieve tweelingen en kreeften.

Plaats eens een rozenkwarts onder je hoofdkussen of op je nachtkastje wanneer je last hebt van nachtmerries tijdens de volle maan-periode. Een paar dagen voor de volle maan kan je namelijk soms last hebben van slapeloze nachten of hevige dromen. Dit is perfect normaal.

sarah-brown-cVt0u781VGo-unsplash

Loslaten

Volle maan is steeds een goed moment om stil te staan bij de dingen die je graag wil loslaten. Van hieraf gaat de maan verminderen, richting de nieuwe maan. Gebruik deze afnemende energie om dingen los te laten.

Afsluit

Bedank in eerste plaats jezelf dat je de tijd hebt genomen om deze spirituele connectie te maken.
Bedank de maan om je pad te verlichten, de elementen om aanwezig te zijn en je wachters of gidsen om de ruimte te maken.

Blaas de kaarsen op je altaar uit, terwijl je dankbaarheid uitspreekt. Verzamel je kristallen om ze op te laden in de volle maan energie.

About Post Author